Ботевисти,

През последните месеци станахме свидетели на необичайно засилен интерес към вътрешните дела на клуба и Сдружението, а през последните седмици провокациите и напрежението достигнаха своя връх.

Категорично заявяваме, че отказваме да бъдем въвлечени в каквито и да е било политически и икономически интереси, свързани с Ботев! Не желаем да бъдем употребявани в битката за овладяването на клуба.

Нашият интерес е само един – безкористна борба и подкрепа за „жълто-черната“ идея. Всеки, който има различни лични или корпоративни интереси, нека ги изрази публично и открито. Това важи и за онези, които го подкрепят – нека застанат ясно с името си, а не се крият зад неподписани транспаранти в центъра на ТЮ. Нека всяка фракция заеме отдавна определените си места на южната трибуна и така стане ясно кой кого подкрепя и зад какво стои.

Нека е и ясно едно – ние не защитаваме отделни личности или организации, в каквото се опитват да ни обвиняват. Още по-малко не защитаваме интересите на външни за Ботев фактори.

И докато някои си играят на политика и борба за власт, ние ще запазим пълен неутралитет. Нашата единствена цел винаги е била и ще бъде ясна – да запазим чисто и неопетнено името на Бултрас!

Призоваваме всяка организация, ангажирана с жълто-черната идея, и смятаща позицията ни за правилна, да ни информира и подкрепи!

Бригада Тракия
Канари София
Лудата Банда
Centrum Crew