Наставникът на Ботев Пловдив – Душан Керкез, остана умерен изказването си след равенството 2:2 със Славия в столицата. Треньорът на „канарчетата“ коментира играта на своя тим, целите и очакванията пред отбора и защо Георги Николов бе оставен като резерва.

„Поздравявам и двата отбора за днешния двубой. Мисля, че беше много приятен мач за гледане от феновете. Много красива игра и от двата отбора. Специално моя отбор иска да играе по този начин – да доминира и да търси попаденията. Искам да поздравя Славия и Златомир Загорчич, защото отборът изглежда по различен начин под негово ръководство. Заслужавахме да спечелим, но имаше лошо стечение на обстоятелствата. В Славия има хора с опит, които винаги могат да ни накажат. Продължаваме напред, защото това е процесът, през който трябва да преминем“, започна Душан Керкез.

„Нашият отбор не е от 11 играчи, а от 25 играчи. Понякога започват едни играчи, понякога други. Поздравявам Брахими, който положи много труд да се върне в игра. Георги Николов има нужда от време да разбере какво искаме, защото той понякога прегаря, когато започва като титуляр. Николов скоро ще бъде водещ реализатор на националния отбор на България. Работим, само трябва да бъде по-спокоен и само ще се подобрява“, каза още той.

„Искам да продължа нашите фенове, които бяха с нас и ни подкрепяха от първата до последната минута. Ще се опитаме да се подготвим добре за следващия ни двубой и да спечелим. Лудогорец има добър треньор и играчи, имат манталитет на победители. Ще бъде фантастичен двубой“, допълни наставникът.

„Ботев е голям и велик отбор, който трябва да се бори всеки сезон за Европа, титлата и Купата на България. Отборът има велика история и не трябва да се страхуваме от никого. Ботев Пловдив ще даде най-доброто от себе си, за да може дори да загубим, да си тръгнем с високо вдигната глава дори и да загубим“, завърши Керкез.