Ботев Пловдив стигна до точка в столичния квартал Овча Купел, след като два пъти се оказа изоставащ в резултата, но на два пъти момчетата на Керкез успяха да стигнат до изравнителни попадения.

Срещата започна по отличен начин за домакините. Тони Тасев пробва центриране отдясно, а топката се отби в ръката на нигерийския бранител на “канарчетата” Укаки. Това не остана незабелязано от главния съдия Волен Чинков, който резонно посочи бялата точка. Тони Тасев не даде шанс на вратаря Матвей Игонен и със силен и премерен удар откри резултата – 1:0 за Славия в десетата минута.

Ботевистите пробваха да отвърна бързо, но създадоха първата си реална голова опасност след 20 минути. Джеймс Ето’о и Мартин Секулич пробваха едновременно да засекат центриране отдясно пред рамката на Светослав Вуцов, в резултат на което топката мина над целта. До почивката играта имаше равностоен характер, макар топката да беше по-често във владение на футболистите от Пловдив – не се наложи вратарите Вуцов и Игонен да показват класа пред голлинията си.

В началото на второто полувреме Ботев (Пловдив) изравни. В 48-ата минута Ивелин Попов центрира отдясно, Янис Карабельов се извиси в близост до Велко Йеленкович и с глава забучи топката в мрежата за 1:1. Юношата на Славия показа уважение към “белите” и не се зарадва.

Много скоро след това обаче домакините изравниха. Отново Тони Тасев беше в прегръдките на своите съиграчи. Крилото шутира остро, топката се чукна леко в крак на бранител на “жълто-черните” и се спря в мрежата – 2:1 за Славия. В 74-ата минута “канарчетата” докоснаха изравняването – Дилан Мертенс проби отляво в наказателното поле на “белите” и с красив изстрел намери гредата над Светослав Вуцов. Малко след това нидерландският халф на Ботев отново пробва мерника си, но този път топката премина покрай вратата.

“Канарчетата” обаче не се отказаха и успяха да стигнат за втори път до равенството в 87-ата минута. Антонио Перера изведе по чудесен начин Мартенс зад защитата на Славия отляво в наказателното поле, а той пусна топката вдясно на пътя на Николов, който засече във вратата на Вуцов за 2:2.