За втори пореден мач плакатът, на който пише “ГидакOOF” бе разпънат в агитката на канарчетата. Първият път бе на мача за Купата на България срещу Спартак Варна, когато банерът бе издигнат два пъти – в 12-тата минута и след края на срещата по време на празненствата след победата. На стадион Христо Ботев до скандали заради плаката не се стигна, но днес такива не липсваха. Колегите от Спортал заснеха, как фенове на канарчетата, които са на противоположни мнения, се сдърпаха в сектора за гости, след като едната страна разпъна плаката, другата се опита да го свали, а първата започна да го брани.

Разделението в публиката на Ботев Пловдив не е от днес, не е и от вчера. На последния шампионатен мач на Колежа се стигна до сериозни сблъсъци, след като представители на една от фракциите, се опитаха да издигнат плакат против Сдружежението.

Последваха две деклрации. Първо Сдружението благодари на трите групи, които са го защитили, а след това други 5 групи излязоха с остра позиция срещу самото Сдружение.

Припомняме ви че Борис Гиздаков е председател на Сдружение ПФК Ботев. Като част от феновете искат неговото оттегляне. От Сдружението преди 2 дни излязоха със съобщение, че подари съмнителен наплив на желаещи да станат нови членове, то такива ще се приемат чак през септември месец.

Фракциите, които са страната на Сдружението са Centrum Crew, Бригада Тракия и Лудата Банда. Фракциите, които излязоха със становище срещу председателят на Сдружението бяха Bultras Company, Northen Criminals, The Youth Face, Izgrev Boys и 
Гаднярите.

На мача със Спартак Варна стана ясно, че се заражда нова група фенове на Ботев Пловдив, като те бяха с тениски с надпис “Q-4uka”. С такава тениска на терасата на скайбоксовете на Колежа бе сниман и бизнесмена Илиян Филипов, чиято фирма изгражда съоръжението.

Форумите и социалните мрежи свързани с канарчетата от 2 седмици буквално преливат от спорове. В тях се водят сериозни дебати, кой прав и кой крив, като от едната страна биват поставяни Илиян Филипов и петте фракции, които искат промяна в ръководството на Сдружението, а от другата страна са самото Сдружение, клуба, които е в добри отношения с организацията и трите фракции, на които Сдружението благодари след последния шампионатен мач на Колежа.