Старши треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике обясни какво го е накарало да замени Килиан Мбапе още на почивката в мача срещу Монако (0:0). Звездата на парижани нямаше видими физически проблеми и Луис Енрике потвърди, че причината за смяната не е контузия.

“Рано или късно ще ни се наложи да свикнем да играем без Мбапе. Опитвам се да взимам най-добрите решения за отбора. Когато Килиан си тръгне, ще трябва да се справяме без него”, обясни испанският специалист.

“Дали това е наказание за Мбапе? Пак повтарям: трябва да се научим да играем без него. Не искам да споря. Решението е мое и го взех в името на отбора” добави Луис Енрике.

Kylian Mbappé after getting subbed out at half-time.

The Frenchman is not sitting on the bench. He was walking in the tracks at the Stade Louis II smiling and waving at the fans. He is sitting in the stands next to his mother. #ASMPSG pic.twitter.com/odq5puTsBw

— PSG Report (@PSG_Report) March 1, 2024

След като беше сменен, Мбапе не свали усмивката от лицето си и в продължение на няколко минути говори по телефона, преди да се качи на трибуните и да догледа срещата.

“Не съм гледал какво се случва на трибуните. Моята работа е да следя какво става на терена”, коментира Луис Енрике.

Последвайте каналите ни в: