Фрайбург и Байерн Мюнхен откриха 24-ия кръг в Бундеслигата с изключително интересен мач, завършил при равенство 2:2. Този резултат още повече отдалечи баварците от титлата, като имат актив от 54 точки, на 7 зад лидера Байер Леверкузен, който тепърва има да играе в този кръг. Фрайбург пък заема деветото място с 30 точки.

В 12-ата минута Лукас Хьолер нанесе удар с глава, който бе избит от Мануел Нойер, след което стреля атрактивно, но нацели напречната греда, стигна се до карамбол, топката се озова в краката на Николас Хьофлер, който пусна за Кристиан Гюнтер, а той с бомбен шут от дистанция вкара за 1:0.

В 22-рата минута домакините бяха близо до второ попадение, след като Винченцо Грифо си откри пространство за удар от границата на наказателното поле след индивидуален рейд, но шутът му премина покрай левия страничен стълб.

В 35-ата минута Байерн Мюнхен успя да изравни, въпреки неубедителната си игра в началния половин час на двубоя. След центриране от ъглов удар отбраната на Фрайбург не успя да се справи с изчистването и топката падна на десния крак на Матис Тел, който без да губи време с хубав удар отбеляза за 1:1.

Второто полувреме започна на ниски обороти, но в заключителните минути Байерн натисна. В 71-вата минута Джамал Мусиала получи пас в наказателното поле и стреля опасно, но Ноа Атобуло изби в корнер. При последвалия ъглов удар Хари Кейн засече с глава от точката на дузпата, но бранител на домакините изчисти от голлинията.

В 75-ата минута Байерн Мюнхен все пак отбеляза второ попадение и стигна до пълен обрат. Ким мин-Джае пусна за Мусиала, който направи страхотен индивидуален пробив в наказателното поле и с удар от малък ъгъл успя да отбележи второ попадение за баварците.

В 87-ата минута защитата на Байерн Мюнхен бе изключително неориентирана при хвърляне от тъч, Михаел Грегорич намери Лукас Холер, който нанесе безпощаден удар от воле към десния ъгъл, а Мануел Нойер не помръдна и безпомощно видя как топката влиза в мрежата му за крайното 2:2, а баварците загубиха нови 2 точки в битката за титлата.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !