Бившият изпълнителен директор и собственик на Локомотив Пловдив Емил Наков направи доста интересен коментар относно това, което се случва на “Лаута”.

“Понякога се случва да се стигне до поражение в последните секунди. Не бива да се правят трагедии. Освен това начело на Хебър е вероятно най-добрият треньор в България в този момент – Любослав Пенев. С оглед на това, което се пише постоянно за случващото се в Локо Пловдив, мисля, че е съвсем закономерно да се получи загубата в последния кръг от Хебър. Не е приятно всичко, което се пише. Христо Крушарски иска да оглави БФС и това допълнително може би разводнява нещата. Александър Томаш сам може да прецени дали да остане начело на тима. Ако има авторитет, при тази ситуация, трябва да напусне. Казвам го на база това, което се пише. Не съм в кухнята на клуба, но се говори, че му продават футболисти зад гърба и му казват кой да играе и кой не. Това е намеса в работата му. Той, ако не е съгласен, е редно да си тръгне. Това не отговаря на неговата философия. Бори се по правилен начин да спечели купи и медали. Никак не е приятно това“, заяви пред “Мач Телеграф” Емил Наков.

“Треньорът има най-малко вина, че Динко Хоркаш не е преподписал. Единствено Томаш трябва да определя дали даден играч да играе, или не. Аз винаги съм бил привърженик на това да се дава шанс на младите момчета. Мисля, че трябва да се дава дори повече шанс на младоците. Конкретно в случая с Томов може да кажем, че ако Томаш така е преценил, то това е правилно. Никой не може да вини момчето за загубата. Но, ако има външна намеса, не е приятно”, допълни още Емил Наков, който е шампион с Локомотив Пловдив през 2004 година.

“Сега предстои важен мач с Крумовград. С оглед на игрите, които показаха в първите два мача от полусезона, може да кажем, че се представят силно. Те ще се хвърлят със сигурност. За Локомотив тази среща няма да е лесна. Дано всичко, което се пише в медиите и атмосферата около клуба, да не се отрази на футболистите. Дано треньорът да вземе най-правилното решение и момчетата да покажат силна игра, за да се поздравят с трите точки. Не мисля, че Локо може да се бори за място в Топ 3 с тези разправии. Другите отбори ще се стабилизират достатъчно. Не е тайна, че в клуба и с парите не са добре нещата“, завърши Емил Наков.