Вчера изтече последният срок за подаване на документи за участие в изборите за президент по време на конгреса на Българския футболен съюз, а на 5 март Изпълкомът ще утвърди официално участниците. В крайна сметка седмина кандидати бяха издигнати от клубовете и на 15 март един от тях ще бъде новият лидер на родния футбол. Претендентите ще имат малко повече от две седмици, за да убедят клубовете из страната в своя лидерски капацитет.

Кандидатите ще гостуват и в студиото на Sportal TV, като първи днес пред камерата застана Михаил Касабов.

Прочетете повече за гостуването на Михаил Касабов!

Ето всички кандидати:

Димитър Бербатов
Голмайстор номер 1 на националния отбор вече трета година заедно със своя екип се бори за промяна в БФС, като на предишния изборен конгрес загуби с минимална разлика от Борислав Михайлов. Сред екипа му личат бившите му съотборници в представителния ни тим - Стилиян Петров и Мартин Петров.

Повече за Димитър Бербатов тук

Георги Иванов
Легендата на Левски натрупа солиден управленски опит след края на кариерата си. Освен като старши треньор на “сините” и Черно море бе директор на “Герена” и Локомотив (Пловдив). От две години е технически директор във Футболния съюз

Повече за Георги Иванов тук

Михаил Касабов
Футболният технократ е сред най-опитните управленци в родния спорт. Дългогодишен международник с отлични връзки в чужбина. На два пъти вече изпълнява длъжността президент на БФС след двете оставки на Борислав Михайлов.

Повече за Михаил Касабов тук

Георги Градев
Специалистът по спортно право доскоро бе част от екипа на Димитър Бербатов, но в крайна сметка реши да се яви самостоятелно на изборите на Конгреса. Градев има солиден опит във футболната правна тематика, като е защитавал интересите на множество състезатели и клубове в съдебни спорове.

Повече за Георги Градев тук

Петьо Костадинов
Дългогодишният футболен агент се включва в битката за БФС с опит в спортната материя като има период като търговски директор на ЦСКА през 90-те години на XX век и председател на учредителното събрание на ЦСКА 1948.

Повече за Петьо Костадинов тук

Георги Захариев
Младият футболен агент за втори път се кандидатира за президент на БФС, като на предишния конгрес си даде отвод в полза на Бербатов. Мениджърът има опит в организирането на футболни семинари и лагери в България и чужбина.

Повече за Георги Захариев тук

Манол Иванов
Бизнесменът се включи в надпреварата с опит в търговските среди. Във футбола има практика като изпълнителен директор на бургаския Нефтохимик.

Повече за Манол Иванов тук

Последвайте каналите ни в: