В последната седмица най-обсъжданата тема в Локомотив Пловдив е поставянето на Динко Хоркаш на резервната скамейка срещу Хебър за сметка на младия Томов. За съжаление младокът не се представи на ниво във въпросния мач и инкасира два гола, като част от вината и при двете попадения бе негова.

Това доведе до огромно напрежение след последния съдийски сигнал. Фенове на смърфовете от централната трибуна започнаха да сипят обиди по Христо Крушарски. Други привърженици от Бесика пък започнаха да скандират името на Динко Хоркаш, което доведе до спречкване между тях и по-крайните ултраси от сектора.

На пресконференцията след двубоя пък Александър Томаш буквално си каза, че рокадата не е негово решение, а е политика на клуба, като по този начин хвърли горещите камъни в двора на Крушарски.

Крушарски от своя страна отговори, че пари не могат само да се вадят, а трябва и да се изкарват.

Всички тези събития бяха уловени от камерата на PlovdivDerby.com.

Ясно като бял ден е, че причината Хоркаш да остане на резервната скамейка е нежеланието му да подпише нов договор с черно-белите. В момента Хоркаш е оценяван на 1.2 милиона евро от сайта transfermarket и това при положение, че целият състав е оценяван на 7.5 милн евро. Това означава, че само Хоркаш е носител на 22% от добавената стойност на играчите на Лаута.

PlovdivDerby.com научи, че агентът на Динко Хоркаш е станал причина 2 оферти от чуждестранни отбори през този трансферен прозорец да бъдат оттеглени. Източници от Лаута твърдят, че импресариото е разигравало ръководството на Локомотив и в преговорите за нов договор между двете страни.

Първите разговори с играча за удължаване на контракта са проведени в края на август, научи PlovdivDerby.com.  Тогава Хоркаш заявил, че ще даде отговор до края на декември. При вторите преговори стражът е заявил, че ако до януари не си намери нов отбор, то той ще преподпише със смърфовете. Впоследствие срокът бил променен от играча, като той е пискал време до края на трансферния прозорец. В този период в клубът са постъпили две оферти за него от чуждестранни клубове от Полша и Румъния, твърдят източници на PlovdivDerby.com. Тук се е намесил агентът на играча. Той е поискал от заинтересованите клубове шестцифрени суми като комисионни. Клубовете заинтересувани от Динко Хоркаш са отказали да поемат тези допълнителни разходи и са се отказали от футболиста, оттегляйки офертите си към Локо Пд.

По този повод в началото на февруари Крушарски заяви: “Когато един човек го пускаш да играе – той се налага и става звезда. Динко Хоркаш имаше време да изпъкне. Но проблемът не е в него, а в неговия мениджър. В главата му са само финикийски знаци. Имахме разговори с Хоркаш, имаше предложение за продажба, но неговият мениджър се намеси. И това ще му изяде главичката. Аз няма да пускам аванта на никой. Не може да искаш да ядеш от паничката, когато тя е обща!”

По информация на PlovdivDerby.com последвало ново обещание от стана на Хоркаш и агента му, че те ще изчакат, да видят дали Локо Пд ще се класира за евротурнирите и тогава през май месец ще се проведат нови разговори с ръководството на черно-белите за евентуален нов контракт.

Проблемът за черно-белите обаче е, че през това време Хоркаш вече ще може свободно да преговаря с който си иска отбор и да си тръгне без трансферна сума.

“Проблемите” с мениджъра на играча не са новост или новина на Лаута. Източници от клуба разкриват, че самото привличане на Хоркаш през 2022-а година е можело да пропадне заради претенциите на мениджъра, който недоволствал от хотели, самолетни билети и прочие неща, които от клуба са му осигурявали по време на преговорите за подписването на първия договор на Динко с Локо Пд.

Припомняме ви, че малко преди подновяването на шампионата черно-белите привлякоха опитния Мартин Луков, който се очаква да влезе в кондиция съвсем скоро и да е на разположение на Александър Томаш и помощниците му. Самото привличане на Луков подсказа, че драмата с Хоркаш няма да приключи с щастлива развръзка.

Разбира се, най-добрият вариант пред черно-белите ще е Хоркаш да преподпише и да остане на Лаута. Така черно-белите ще могат да спечелят от вратаря, който откриха за големия футбол, но е видно, че договореност между агента на играча, самия футболист и ръководството на клуба трудно ще се осъществи.