Интересна ситуация се е разиграла в края на мача между Локомотив Пловдив и Хебър (1:2), разказват от Gong.bg. Веднага след победния гол на гостите дълбоко в добавеното време наставникът на “черно-белите” Александър Томаш се обърнал с гръб към терена и вперил поглед към Крушарски, който бе в официалната ложа на “Лаута”. Без да покаже никакви емоции, треньорът с каменно изражение отпивал бавно от бутилка с вода в продължение на близо половин минута, сякаш показвайки, кой е главният виновник за поражението.

От Гонг не показват видео от ситуацията, въпреки че са част от медийната група, която държи правата за излъчването на мачовете. Част от реакцията на Томаш се вижда от това, което е заснела камерата на PlovdivDerby.com, но въпросното демонстративно поведение, ако е съществувало, както твърдят колегите, не е попаднало в нашите кадри. На нашите кадри се вижда, как треньорът се запътва към скамейката и се навежда зад нея, сякаш за да вземе нещо или да седне на нея. След това му действие нашия оператор сменя ъгъла и фокусира недоволните фенове на смърфовете от централната трибуна, които крещят по Крушарски. Вижте ги:

Не е тайна, че именно по нареждане на боса на Локомотив, титулярът Динко Хоркаш остана резерва заради нежеланието си да подпише нов договор. А това означава, че само след три месеца вратарят, който е най-високо оценяваният футболист на отбора (1 млн. евро), ще си тръгне без пари.

Много от феновете съжалиха, че изкупителна жертва на този спор е станал Кристиан Томов, който носи вина за победния гол на Хебър. 21-годишният вратар, който е юноша на клуба, получи шанс в изключително неподходящ момент и не успя да издържи на напрежението. Той е част от мъжкия отбор вече трета година, но до момента има едва три мача.

Любопитно е как ще се развият отношенията между Крушарски и Томаш, още повече че договорът на треньора изтича това лято. До този момент треньорът отказва публично да коментира тази тема, като се ограничава само с изказвания по спортно-техническата част.