Хебър победи Локо Пд с гол в последната минута на продължение от 8 минути. Гостите се наложиха с 1:2 като постигнаха пълен обрат в срещата.

 

Първата добра възможност за гол беше създадена от домакините. Мартин Райнов проби през центъра, задържа топката и намери Ангел Лясков. Левият защитник навлезе в наказателното поле и опита удар от малък ъгъл, който след рикошет в играч на Хебър мина над вратата.

В 10-ата минута по-добрата игра на “смърфовете” даде резултат. Оливер Камдем центрира остро в наказателното поле, където Йоан Баи се измъкна от защитата и засече топката, но Петър Дебърлиев спаси. Кълбото се озова в Христо Иванов, който беше най-съобразителен, и успя да се разпише за 1:0.

 

В 25-ата минута пред “смърфовете” се откри възможност за втори гол. Христо Иванов не успя да засече добре центриране отдясно, но топката се озова в Евандро. Бразилецът намери коридор за удар и шутира, като Петър Дебърлиев улови. При опита за удар Иванов удари главата си с Жоао Сеско, като и двамата се озоваха на тревата, като им беше оказана медицинска помощ. Наложи се халфът да бъде заменен от Мичи Нтело, а бразилецът продължи играта.

В 35-ата минута домакините създадоха нов шанс за гол. Бабакар Дион премина лесно през Жоао Сеско отдясно, навлезе навътре и видя свободния Йоан Баи в наказателното поле. Французинът получи топката и нанесе силен удар от десетина метра, като топката мина опасно над вратата. В 40-ата минута шут на Баи от границата на наказателното поле мина високо над вратата.

Малко след това удар на Олексей Збун беше безкрайно неточен и не затрудни Кристиан Томов. В 43-ата минута Локомотив сбърка пред наказателното си поле. Топката се озова в Георги Каракашев, който отправи удар от около 15 метра, но не намери целта.

В 45-ата минута Ангел Лясков изскочи зад защитата на Хебър, но беше застигнат от Жоао Сеско. Бразилецът успя да наруши баланса на левия защитник, чийто удар беше слаб и не затрудни Петър Дебърлиев.

Втората част започна с добра възможност за “гробарите”. Марк-Емилио Папазов проби отляво, справи се с Камдем, навлезе в наказателното поле и нанесе удар, който премина над вратата.

В 51-ата минута Хебър стигна до изравнителен гол. Стефан Цонков се озова на дясното крило и центрира прецизно към далечната греда, където Папазов беше оставен непокрит от Камдем, а и Томов не се ориентира добре и нападателят на гостите с глава вкара за 1:1.

 

Малко след това Бабакар Дион се измъкна от защитник в зелено и нанесе удар от средна дистанция, но не намери очертанията на вратата. В 57-ата минута “смърфовете” изпълниха корнер, а Хорхе Сегура засече топката на близката греда, като я насочи към далечния ъгъл. Там Димитър Илиев прати кълбото във вратата, но се намираше в засада. Повторенията показаха, че ако нападателят беше оставил кълбото, то щеше да се озове в мрежата. Малко след това Дебърлиев спаси удар на Нтело.

 

В 60-ата минута Бабакар Дион получи на границата на наказателното поле и нанесе удар, който срещна ръката на Георги Вълчев. Главният рефер Петър Кузев мигновено показа бялата точка. Ситуацията дълго време беше разглеждана от ВАР съдиите, които привикаха Кузев на монитора. В крайна сметка съдията отмени решението си, след като прецени, че топката първо се удря в бедрото на Вълчев, а след това в ръката му.

 

В 79-ата минута пред резервата Петър Андреев се откри добра възможност. Младежкият национал опита да засече подаване на Камдем в наказателното поле, но си попречи с Дион и не успя да нанесе хубав удар.

Съдията даде 8 минути продължение на срещата, а изнервен фен дори влезе на терена, за се скара на играч на Хебър, който бавеше времето. В края на мача Ангел Лясков получи втори жълт картон, след като блъсна съперник в опит да попречи на играча на Хебър да бави времето. Буквално в последните секунди на срещата след изритана топка и грешка на защитник и вратаря на домакините гостите стигнаха до победен гол.

След последния съдийски сигнал се стигна до напрежение, след като двама фенове на смърфовете навлезнаха на терена, но до по-големи ексцесии не се стигна. Феновете пък подкрепиха със скандирания младия вратар на черно-белите Христо Томов, който имаше вина и за двете попадения.