Пирин (Благоевград) стигна до важна победа с 2:1 като гост над Ботев (Враца) в първия двубой от 22-ия кръг на efbet Лига.

“Орлетата” играха по-добре и заслужено стигнаха до успеха, въпреки че почти час бяха с човек по-малко след червения картон на Аймен Суда (41’). Иначе първо Данило Полонский откри резултата (29’), а след това Юго Комано удвои (68’). В края на двубоя домакините оказаха натиск и стигнаха до попадение на Ласана Н’диайе (88’), но за повече не им стигнаха силите и така “орлетата” се поздравиха с успеха.

Двубоят стартира равностойно без положения през първите минути. В 10-ата Аймен Суда опита късмета си от дистанция, но Рубио улови без проблем. В 18-ата минута пред гостите се откри най-чистата ситуация до момента в срещата. На бърза контраатака Иван Тасев изведе Данило Полонский сам срещу вратаря. Нападателят прокара топката покрай вратаря на врачани, но за негово нещастие тя излезе в аут.
10 минути по-късно “орлетата” отново се разминаха с гола. Асен Дончев центрира отдясно и намери Юго Комано, който от близка дистанция засече с глава. Единствено добрата намеса на Рубио предотврати попадението.

В последвалия корнер обаче логичното се случи и Пирин поведе. Късо изпълнение на ъгловия удар позволи на Аймен Суда да центрира към точката за изпълнение на дузпа. Там Данило Полонский засече от въздуха и въпреки че не нанесе най-силния удар, той бе достатъчен, за да оплете кълбото в мрежата на Ботев (Враца) - 0:1.

В 37-ата минута Андрей Йорданов стреля силно от дистанция по диагонала, но вратарят на домакините отново показа класа и спаси. В 40-ата минута “орлетата” стигнаха до нов голям пропуск. Голмайсторът Полонский отправи удар, който Рубио спаси. Топката обаче попадна в Иван Тасев, който от близка дистанция нацели страничния стълб.

Няколко секунди по-късно обаче ситуацията за гостите се усложни, след като останаха с човек по-малко. Аймен Суда използва опасно лакътя си срещу Марко Мажуга в средата на терена и го фаулира. Реферът показа жълт картон на офанзивния играч на “орлетата”, като за него това бе втори такъв и така бе изгонен от терена.

До края на полувремето домакините се възползваха от численото си преимущество и натиснаха своя противник, но не успяха да стигнат до попадение.

В 52-ата минута Ботев стигна до най-добрата си ситуация. Стефан Велев стреля от дъгата на наказателното поле, но Ковальов изби. Топката попадна право в краката на Браян Переа, който остана сам срещу вратаря. Нападателят обаче шутира право в стража на Пирин и така пропусна да изравни резултата.

В следващите минути играта се понакъса, но домакините все пак бяха една идея по-активни. В 68-ата минута обаче гостите нанесоха втори удар, въпреки че бяха с човек по-малко. Резервата Арно Лузайадио проби много добре на контраатака отдясно, като премина покрай няколко футболисти на врачани. Последва центриране по земя към центъра на пеналтерията, където Юго Комано засече и отбеляза за 2:0.
В 76-ата минута се разигра интересна ситуация в наказателното поле на Пирин. Христо Попадийн спъна Даниел Генов, а капитанът на Ботев направи две крачки и падна в пеналтерията. Първоначално главният рефер не отсъди нищо и играта продължи. След това обаче той бе извикан да прегледа ситуацията край страничните монитори от ВАР-съдиите. Въпреки това обаче съдията не промени решението си и така дузпа за врачани не бе отсъдена.

Натискът на Ботев обаче продължаваше и в крайна сметка се стигна до намаляване на резултата. В 88-ата минута Ласана Н’диайе получи на границата на наказателното поле и с топовен изстрел прониза вратата на Ковальов - 1:2.

БОТЕВ 1:2 ПИРИН

0:1 Данило Полонский (29)
0:2 Юго Комано (68)
1:2 Ласана Н'диайе (88)

Стартови състави:

Ботев (Вр): 34. Федерико Рубио, 7. Илкер Будинов, 10. Спас Георгиев, 13. Мартин Ачков, 14. Марко Мажуга, 18. Диого Барбоса, 19. Браян Переа, 20. Мартин Христов, 21. Бубакар Траоре, 28. Едуардо Кунде, 77. Стефан Велев;

Пирин: 12. Максим Ковальов, 7. Асен Дончев, 5. Николай Бодуров, 38. Александър Дюлгеров, 6. Андрей Йорданов, 4. Айуб Батас, 83. Христо Попадийн, 11. Иван Тасев, 10. Аймен Суда, 19. Юго Комано, 14. Данило Полонский.

 
 
Последвайте каналите ни в: