Манчестър Юнайтед и Нюкасъл най-вероятно ще постигнат компромис относно Дан Ашуърт, съобщава част от пресата в Англия. Двата клуба отново ще седнат на масата за преговори днес в опит да постигнат договорка за преминаването на спортния директор от “Сейнт Джеймсис Парк” на “Олд Трафорд”. Ключово обаче е, че най-вероятно двете страни ще се договорят Ашуърт да не работи до края на летния трансферен прозорец, след което ще може да започне своята ера при “червените дяволи”, които пък от своя страна ще платят занижена компенсация за него.

Още през миналата седмица Еди Хау изрази своите опасения от желанието на все още настоящия шеф при “свраките”, който е на висока позиция в отбора и със сериозно знание за бъдещите планове на Нюкасъл и как това би могло да се отрази на ситуацията. Малко след това той бе отстранен от позицията си и изпратен в тъй наречения “gardening leave” (принудителен отпуск, в който ти получаваш цялата си заплата до края на договора, но по този начин си възпрепятстван да работиш за друг клуб).

Различни информации в пресата допълват, че самият Дан Ашуърт от известно време е бил е обтегнати отношения с шефовете в Нюкасъл, тъй като е бил разочарован от нивото на контрол на “Сейнт Джеймсис Парк”, което е получил.

“Лично на мен ми се струва малко глупаво и няма да бъде въвлечен в това. Смятам, че е пълен абсурд човек, който е наистина добър в работата си, да бъде пратен в принудителен отпуск за година и половина. С Манчестър Сити имахме нормален разговор като възрастни по повод Омар Берада. Нещата бяха решени много приятелски. Те можеха да разберат защо той иска да приеме това предизвикателство. Виждате как действа Пеп, когато приключи с някой футболист, той не иска да го прати в изгнание за година и половина. Той не прави това. Това не е начинът, по който работи Обединеното кралство или законът,” заяви Ратклиф по повод ситуацията с Дан Ашуърт и нежеланието на Нюкасъл да го пусне на “Олд Трафорд”.

Последвайте каналите ни в: