Легендарният наставник на Арсенал Арсен Венгер предупреди ръководните фактори в Ливърпул да не използват някаква форма на помощ от Юрген Клоп в търсенето им на заместник на германеца за нов наставник. Мениджърът на мърсисайдци вече обяви, че ще напусне “Анфийлд” след девет години начело на тима, в които спечели една титла от Премиър лийг и една купа в Шампионската лига. Той изненада сериозно цялата футболна общественост с решението си да се оттегли, тъй като имаше договор до лятото на 2026-а и до момента нямаше индикации за такова развитие. Работата на Клоп от пристигането му в Мърсисайд може да изкуши хората в Ливърпул да се възползват от съветите му в търсенето на нов треньор, но това би било грешка, твърди Венгер.

“Не, не мисля, че Ливърпул трябва да го ползва в това отношение, освен ако не бъде официално назначен от Ливърпул на позиция съветник. Вършите си работата и оставяте останалите да вършат своята. Мисля, че клубовете работят по-добре, когато нещата се случват по този начин. Всеки да върши работата, за която носи отговорност. Тогава е ясно, че когато нещо не работи, с кого трябва да се говори,” заяви французинът, след което заяви твърдо “не” на въпрос дали е бил търсен за съвет от Арсенал за свой заместник след решението си да напусне лондончани.

Самият Юрген Клоп вече отхвърли възможността да даде своя принос в избора на нов мениджър, който да застане начело на Ливърпул. В момента за фаворит за заместник на германеца е сочен основно Чаби Алонсо, който прави фурор начело на Байер (Леверкузен), но са споменавани имената и на други наставници като Роберто Де Дзерби от Брайтън.

Последвайте каналите ни в: