Италианският специалист Антонио Конте се е прицелил в поемането на европейски гранд през следващия сезон. Въпросният клуб обаче не е от Серия "А" въпреки слуховете от последните месеци, които свързват наставника с бившия му отбор Ювентус, Милан, Наполи и Рома.

Вместо това Конте си мечтае да поеме действащия германски шампион Байерн (Мюнхен), твърди Bild. Според него баварците са сред трите най-силни отбора на Стария континент. Досега той е водил тимове единствено в Италия и Англия, но е готов да се пробва и в Германия, като желае да спечели титлата в Бундеслигата.

Конте не е водил отбор от почти една година насам след напускането си на Тотнъм. В треньорската му визитка личат още имената на Ювентус, Интер, Челси и националния отбор на Италия. От друга страна, все повече и повече се засилват слуховете, че Томас Тухел ще бъде освободен от треньорския си пост в Байерн. Мюнхенци са на второ място в първенството, но на цели 8 точки от лидера Байер (Леверкузен). Също така те загубиха гостуването си на Лацио с 0:1 от осминафиналите на Шампионската лига, което още повече вложи ситуацията на наставника.

Междувременно, от The Athletic написаха, че именно треньорът на “аспирините” Чаби Алонсо е сред вариантите за потенциален наследник на Тухел. От Bild обаче уточняват, че ръководството на Байерн все още не е взело решение дали да се пробва за назначаването на бившия си халф, който усилено е свързван с Ливърпул. Изданието също така отрича информацията на колегите си от “Кориере дело спорт”, че баварците вече са се свързали със Зинедин Зидан.

За сметка на това оттам твърдят, че сред опциите на клуба е не само завръщането на Ханзи Флик, но и изненадващият кандидат Себастиан Хьонес, който е племенник на бившия президент Ули Хьонес. Младият специалист прави страхотен сезон с Щутгарт, като тимът е на третото място в Бундеслигата. Той, подобно на Конте, обаче би поел Байерн единствено след края на настоящата кампания.

Последвайте каналите ни в: