Пирин започна със загуба на старта на пролетния дял на шампионата - 1:2 от Левски, но извън терена започва да бележи успехи, които вдъхват увереност, че клуба го чака по-добро бъдеще.

Община Благоевград е взела решение на извънредна сесия на местния парламент да отпусне на клуба 450 хиляди лева, разбра "Тема Спорт". Приоритетно тези пари ще отидат за покриване на нуждите на детско-юношеската школа до края на годината. Такова е желанието както на хората от градската управа, така и на ръководството на зелените.

Наред с това под една или друга форма в Пирин постъпват свежи приходи от хора, които са заявили намерение да влязат под някаква форма в бъдещото акционерно дружество.

"Тема Спорт" вече съобщи, че в него със сигурност влиза Александър Аргиров - българин, който живее в САЩ. Той е и представител на украински бизнесмен, който ще бъде главният инвеститор. Ще има обаче и редица по-малки. Сред тях дори ще бъде бившият собственик Пол Белогур, който продължава да помага със свои фирми. Благоевградският бизнесмен Георги Спасов също ще е сред хората, които ще се сдобият с акции. В момента се търси по-широка подкрепа от местните предприемачи.

Дълговете на Пирин сериозно намаляха. Затова и орлетата са настроени оптимистично, че ще получат професионален лиценз за следващия сезон. С НАП е постигнато споразумение за разсрочено плащане на задълженията, които бяха смъкнати до около 300 хиляди лева.

В същото време "орлетата" започнаха подготовка за гостуването на Ботев Враца. Мачът е в петък, 23 февруари, от 15:00 часа и е първият от 22-рия кръг. Той е от изключителна важност и за двата тима в битката за оцеляване. Благоевградчани са на 14-ата позиция, която праща на бараж за оцеляване. Те имат само 3 точки повече от врачани, които са на 15-о място.