Наставникът на Ботев (Враца) Христо Янев даде мнението си след загубата на своя тим от ЦСКА - София. Врачани отстъпиха с 0:3, но треньорът остана доволен от представянето на своите играчи.

“Доволен съм от поведението през първите 45 минути. Ясно е, че като получим гол от 35 метра, е трудно да се надиграваш срещу ЦСКА. Първото полувреме излязохме на чисти ситуации, което ме обнадеждава. Поздравявам момчетата.

Не мога да кажа, че защитата ни е слабо звено. Целият отбор се защитава. Ние гледаме да предотвратим слабостите. Няма какво да се заблуждаваме - ЦСКА е много силен отбор, притежава мощ и класа. Хубавото днес е, че нашите футболисти показаха, че с нищо не отстъпват като индивидуална класа. В тези мачове се вижда, че слабостта по-скоро ни е това, че не реализираме положенията.

Винаги гледам позитивно. Позитивите, които виждам, е отбор, който мисли за това, което ни предстои. Иска да се пребори със себе си първо, а след това с другите. Ще търсим всеки един мач да печелим точки, които да ни оставят в елита. Видях неща, които ми вдъхват увереност и самочувствие. В следващите мачове се надявам класата да е различна и да направим това, което се иска от нас.

Бихме се радвали, ако привлечем 1-2 футболисти, но в момента притежаваме състав, който да си свърши работата.

Всеки един мач е важен за мен и трябва да е важен за съблекалнята. Всички ние правим така, че да подхождаме сериозно към всеки един противник. Плюсът е, че всеки мач създаваме много ситуации. Ако вкараме 30% от тях, ще се поздравим с успех”, заяви Янев.

Последвайте каналите ни в: