ЦСКА - София разби Ботев (Враца) с 3:0 в мач от 21-ия кръг на efbet Лига.

Два гола след топовни изстрели от дистанция отбеляза Тибо Вион (21, 61), а между тях се разписа и Тобиас Хайнц (36).

Особено ефектно бе второто попадение на французина, което накара съотборниците му Евтимов и Линдсет да се хванат за главите.

"Червените", които приеха своя опонент не на "Армията", а на стадион "Васил Левски", започнаха с норвежкото трио Скаршем-Линдсет-Хайнц в средата на терена. Атаката поведе завърналият се Фернандо Каранга, който трябва да замести продадените Назон и Естрада. На вратата пък е Евтимов за сметка на наказания Густаво Бусато. 

Преди срещата двата отбора почетоха паметта на легендарния стрелец на ЦСКА и България Петър Жеков, който си отиде от този свят преди една година.

Двубоят започна с натиск на домакините, но в 6-ата минута врачани организираха много опасна контраатака. При нея Переа за момент се озова очи в очи с Евтимов, но притичалият Кордоба изчисти в корнер преди да последва изстрел. В 12-ата минута Генов се откъсна фронтално сам срещу Евтимов след подаване на Переа, но стражът на "червените" неутрализира нападателя на Ботев.

Само 180 секунди по-късно Генов отново се измъкна зад "червената" отбрана, нахлу в наказателното поле и центрира прострелно по земя, но Евтимов плонжира и изби. ЦСКА - София организира първата си добра атака в 19-ата минута. Тогава домакините разиграха добре в центъра на терена. Последва подаване на десния фланг за Скаршем. Норвежецът центрира към Каранга, който засече подаването, а Рубио спаси. Дори да бе паднал гол обаче, той нямаше да бъде признат поради отсъдена засада на тарана.

Все пак "червените" откриха резултата, но 120 секунди по-късно. Това стана след дълго хвърляне на тъч от Юга, което доведе до разбъркване в наказателното поле на гостите. Те успяха да изчистят, но топката попадна в намиращия се на около 25 метра фронтално срещу вратата Вион, който със силен шут по земя изведе домакините напред.

Малко по-късно Линдсет имаше отлична възможност да удвои, но ударът му от десетина метра бе отразен от Рубио. След половин час игра Траоле изведе Переа фронтално очи в очи с Евтимов, но стражът на ЦСКА - София и този път се справи блестящо. "Червените" отговориха подобаващо секунди по-късно. Хайнц центрира за Линдест, който нацели дясната греда с атрактивен шут от въздуха. В 32-ата минута и пред Каранга се откри възможност да се разпише. Бразилецът засече с глава центриране от фал, но Рубио демонстрира отличен рефлекс и изби удара в корнер.

Подемът в играта на домакините в тази част от срещата даде резултат в 36-ата минута, когато Хайнц удвои. Норвежецът се възползва от грешка на Рубио, който изпусна топката при опит да улови центриране отдясно, и отбеляза с шут от 12-13 метра. В заключителните секунди на първата част Каранга прати топката в мрежата на гостите, но голът не бе зачетен поради засада. Второто полувреме започна доста по-спокойно от първото. Все пак в 57-ата минута домакините бяха близо до трето попадение. Петров засече с глава центриране от корнер на Хайнц, Рубио отклони топката в лявата греда, след което тя се върна в терена и стражът на врачани я улови.

След час игра Бариос отрази и силен шут на Линдсет от десетина метра. Само 60 секунди по-късно Вион вкара втория си гол в срещата, а той дойде след нов феноменален удар от дистанция. Левият бек на "червените" овладя и шутира от близо 30 метра, пращайки топката в горния десен ъгъл на врачанската врата. Изпълнението накара съотборниците му Евтимов и Линдсет да се хванат за главата. В 76-ата минута резервата Шопов нахлу в наказателното поле и стреля по диагонал, а Рубио изби. Осем минути по-късно отново Шопов завърши добра атака на своя отбор, но изстрелът му от границата на големия пеналт излезе в аут.

В заключителните секунди на двубоя резервата Асприля можеше да отбележи след атрактивно изпълнение на странична ножица, но купът от тела на врачани пред голлинията му попречи да покачи резултата.

ЦСКА - СОФИЯ - БОТЕВ (ВРАЦА) 2:0

1:0 Тибо Вион 21
2:0 Тобиас Хайнц 36

ЦСКА - СОФИЯ: 25. Евтимов, 19. Турицов, 13. Кордоба, 6. Петров, 15. Вион, 21. Юга, 7. Скаршем, 10. Линдсет, 14. Хайнц, 11. Фаетон, 9. Каранга

БОТЕВ (ВРАЦА): 34. Рубио, 10. Георгиев, 7. Будинов, 9. Генов, 21. Траоре, 23. Мендоса, 13. Ачков, 19. Переа, 20. Христов, 77. Велев, 24. Смоленски

 
 
Последвайте каналите ни в: