От Ла Лига продължават разследването си на случилото се по време на двубоя между Реал Мадрид и Хетафе и по-специално реакцията на Джуб Белингам към Мейсън Грийнууд. Разследването бе предизвикано, след като камерите, излъчващи двубоя, запечатаха как Белингам нарича нападателя с думата “rapist” (б.ред. - изнасилвач) Това се случи, след като в социалните мрежи започна да циркулира видео, в което изглежда сякаш той изрича това след сблъсък между двамата на терена. Друга теория гласи, че халфът е нарекъл своя сънародник “боклук”. 

What did Jude Bellingham say to Greenwood? 😳 pic.twitter.com/chsgx3vBpd

— Naija (@Naija_PR) February 6, 2024

Именно поради тази причина от испанската лига наеха специалист по четенето на устни, който вече е завършил и предал своя доклад. Казусът е прехвърлен на Комисията по състезанията и по-специално на нарочен съдия-следовател, който ще продължава да събира информация, след което от него се очаква да предложи конкретна санкция или прекратяване на разследването. Впоследствие от Реал Мадрид ще имат 10 дни, за да отговорят на евентуално обвинение. 

🚨 The Bellingham-Greenwood case process:

• An investigating judge is appointed to collect the information.

• In a couple of weeks, he will make a proposal for a sanction or dismissal.

• Once the judge makes the decision, the club will have 10 business days to present…

— Madrid Xtra (@MadridXtra) February 14, 2024

От Ла Лига продължават да пазят мълчание относно случката, разиграла се на 1 февруари на “Колисеум Алфнонсо Перес” при победата на Реал Мадрид над Хетафе с 0:2. Все още не е ясно до колко време ще се стигне до решение за евентуално наказание на Белингам.

Последвайте каналите ни в: