Георги Миланов изигра силен мач за Динамо (Букурещ) и помогна на новия си отбор да вземе първа победа от началото на годината. Тя дойде на терена на шампиона Фарул (Констанца). "Червените кучета" се наложиха с 2:0, а Миланов асистира за едно от попаденията.

В края на първото полувреме българинът се контузи, но остана на терена до 56-ата минута, когато беше заменен от Дани Иглесиас. Въпреки успеха, Динамо остава на дъното в класирането на румънската Суперлига. Грандът от столицата има 19 точки, а с толкова е и Ботошани, който по-рано днес направи 2:2 с УТА Арад.

Динамо поведе в 29-ата минута. Миланов центрира от статично положение, а Дарко Велковски отклони топката с глава и я насочи във вратата на домакините. Фарул, начело на който е легендата Георге Хаджи, пропусна да изравни до почивката, а в началото на втората част груба грешка на вратаря Александру Бузбуки доведе до второ попадение във вратата на домакините. Бузбуки беше изпреварен от Домагой Павичич, а Денис Политик отблизо удвои аванса на Динамо.

"Изпитвам болка в адукторите, но не мисля, че е нещо сериозно. Очаквам да съм на линия още за следващия мач. Бяхме дисциплинирани и стабилната игра в защита ни помогна да спечелим. Дано този резултат е едно ново начало. Радвам се за феновете, които постоянно са с нас и ни подкрепят", заяви след победата Миланов.

Снимки: gsp.ro