Почти сигурният изпадащ Алмерия попречи на Атлетик Билбао да се настани на четвъртото място в класирането на Ла Лига. Баските стигнаха само до нулево равенство на "Медитеранео" и не се възползваха максимално от грешната стъпка на Атлетико Мадрид, който вчера загуби визитата си на Севиля.

Алмерия дори можеше да вземе първа победа от началото на сезона, но за пореден път си пролича, че в тима има крещяща нужда от качествен нападател. Домакините бяха по-активни до почивката, но след нея Атлетик доминираше и пропусна няколко изгодни положения пред вратата на Луис Максимиано.

В началните минути и двата тима заложиха на удари от далечна дистанция, които не затрудниха вратарите. Ларджи Рамазани беше най-опасният футболист на Алмерия и защитата на баските трудно се справяше с пробивите му. Малко преди почивката Айтор Паредес имаше шанс да открие резултата с глава, но Максимиано внимаваше и със сетни сили изби. 

През втората част Алмерия изцяло се защитаваше, особено след червения картон на Рамазани в 53-ата минута. На няколко пъти футболисти на гостите пропуснаха от удобни позиции, а в 87-ата минута ветеранът Раул Гарсия уцели гредата след хубаво центриране на Андер Ерера. Това беше трети пореден мач без победа далеч от дома за състава на Ернесто Валверде.