Последният Алмерия изненадващо завърши 0:0 с гостуващия Атлетик Билбао в последния мач от 24-ия кръг на Ла Лига.

Първото положение в мача бе за Алмерия, като в 11-ата минута Унай Симон спаси удар на Чоко Лосано. Десет минути преди края на първата част защитата на домакините остави Асиер Виялибре бе оставен сам в наказателното поле и стреля към долния десен ъгъл, но Луис Максимиано плонжира и спаси по чудесен начин.

В 40-ата минута Айтор Паредес засече топката с глава след корнер, но стражът на Алмерия отново спаси. В самия край на първата част Симон трябваше да спасява удар на Лосано, но успя да се намеси и да запази нулевото равенство.

След почивката в 54-ата минута задачата на домакините се усложни, след като Виктор Гарсия показа втори жълт картон на Ларджи Рамазани и Алмерия остана с 10 души на терена.

Атлетик Билбао обсади наказателното поле на Алмерия в търсене на попадение, но бранителите и вратарят на домакините се бранеха добре и не допуснаха гол. В 87-ата минута Андер Ерера центрира от дълбочина. Раул Гарсия засече топката с глава, но я прати право в левия страничен стълб на „лъвовете“. Две минути след това домакините отвърнаха с блестяща контраатака, при която Гонсало Мелеро изведе Марко Милованович сам срещу вратаря, но той прати топката над вратата.

С това равенство Алмерия събра 7 точки, с които остава на дъното в Ла Лига, докато Атлетик Билбао остава на 5-ото място с 46 точки в актива си.