Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти все още обмисля детайли по своя състав, който утре ще се изправи срещу РБ Лайпциг в първи сблъсък от 1/8-финалите в Шампионската лига между двата тима. “Лос бланкос” имат редица проблеми, като последните два са травмите на Антонио Рюдигер и Джуд Белингам срещу Жирона. Те най-вероятно няма да могат да вземат участие в срещата.

“Мотивацията ми винаги е на високо ниво, защото ми харесва къде съм и харесвам играчите, които имам. Шампионската лига е най-важното състезание за Реал Мадрид и ще се борим за трофея. Утрешният двубой без Белингам и Рюдигре? Трябва да мислим за това, че вече спечелихме мачове без Джуд, но въпреки това той е много важен за нас. Но ситуацията ни мотивира дори повече. Лайпциг е тим, който е силен в статичните положения, а Браим Диас не е висок. Трябва да преценя как да подходя и с Карвахал, който се справя много добре като централен защитник. Лутин или Кепа? Ще имам яснота утре,” коментира италианският специалист.

След това Анчелоти трябваше да отговаря на въпроси, свързани с Тони Кроос, тъй като германският полузащитник бе заедно с него на пресконференцията преди утрешния двубой.

“Качеството на Тони Кроос не се е променило. Сега младите му помагат много, минаваме през естествен процес. Някои легенди си отидоха, други останаха. Най-хубавото е, че ветераните нямат его, това помага на младите. Мотивацията не е пари или титли, Кроос обича футбола. Трябва да го уважаваме независимо от решението му, но моята идея е, че един играч трябва да се пенсионира докато е на върха. Завръщане на Кроос за Германия? Не знам, той може да решава каквото пожелае. Европейското първенство е много важно състезание и ние ще уважим неговия избор,” заяви треньорът.