Германският полузащитник на Реал Мадрид Тони Кроос заяви, че очаква труден и интензивен двубой утре срещу РБ Лайпциг. Двата тима се изправят в първи 1/8-финален сблъсък в Шампионската лига. Впоследствие Кроос бе принуден да отговаря на поредица от въпроси свързани с неговото бъдеще. Той има договор с “лос бланкос” до края на сезона и заяви, че ще обяви своите планове, когато е готов.

“Последният път, когато бяхме тук, загубихме, така че очаквам интензивен и труден двубой. Моето бъдеще? Все още обмислят положението. Винаги съм казвал, че 32 е възрастта за пенсиониране, но съм изненадан от мотвацията си. Започнах като 17-годишен в Байерн (Мюнхен) и мислех, че когато съм на 32 години ще спра, но сега все още искам да играя, по-мотивиран съм от всякога. Това е най-важното. Грижа се много добре за тялото си и мога да играя на всеки три дни. Не се тревожа за бъдещето си, но все още не съм решил окончателно. Трябва да обмисля внимателно нещата и ще обявя плановете си, когато съм готов. Фаворит в Шампионската лига? Не знам, трудно е да се каже, много отбори са на високо ниво и това ни мотивира,” заяви Кроос.

Германецът коментира и темата с националния отбор. Все по-често в различни медии се прокрадват информации, че хора от Бундестима се опитват да го убедят да се завърне през лятото и да бъде част от състава за Евро 2024 в родината му.

“Евро с Германия? Трябва да реша. Мисля много за бъдещето си, но още нищо не съм решил/ Всичко зависи от плановете ми, но сега се наслаждавам на момента. Имам нужда от повече време, за да реша кое е най-доброто,” обясни полузащитникът.