Отборът на Осасуна записа успех с 1:0 при визитата си на Реал Сосиедад в срещата помежду им от 24-тия кръг на Ла Лига. По този начин “червените” записаха първата си победа срещу този съперник в официален мач от 2012 година насам, а за последното бяха спечелили в шампионатен двубой в Сан Себастиан през 2005-а.

“Чури урдин” доминираха през целия двубой и отправиха доста повече удари от своя противник, но тримата им атакуващи играчи Такефуса Кубо, Андре Силва и Арсен Захарян пропуснаха най-чистите голови положения на тима. Гостите се възползваха от това в 49-ата минута, когато при изпълнение на корнер Анте Будимир с глава отбеляза победното попадение в мача. Така памплонци не само си отмъстиха на баските за отстраняването от турнира за Купата на краля преди месец, но и прекратиха серията си от три мача без успех. За сметка на това домакините удължиха головата си суша преди мача си с Пари Сен Жермен в Шампионската лига на 394 минути.

🚨🚨| Real Sociedad continues a fourth match 𝐖𝐈𝐓𝐇𝐎𝐔𝐓 a victory and they face PSG in the Champions League in 4 days. 😬🇪🇸

➖ Vallecano (0-0)
➖ Girona (0-0)
➖ Mallorca (0-0)
❌ Osasuna (0-1 ) pic.twitter.com/kbB6YZtvGI

— CentreGoals. (@centregoals) February 10, 2024

Предвид тази загуба Реал Сосиедад остана на 7-ото място в класирането с актив от 37 точки, а Осасуна се придвижи до 11-ата позиция с 29 пункта.