Отборът на Марсилия продължи да се отдалечава от челната четворка след като записа равенство 1:1 на старта на 21-ия кръг на френската Лига 1.

Провансалци са на седмо място и изостават на пет точки от четвъртия Лил още преди изиграването на останалите срещи от кръга. Съперникът от Метц от своя страна към момента се намира на 16-ата позиция, която дава право на участие в спасителен плейоф за оставане във френския елит след края на сезона.

Иначе и двата гола паднаха през второто полувреме, като резултатът откриха момчетата на Дженаро Гатузо в 56-ата минута чрез Фарис Мубаня, а съвсем скоро в 61-ата Матийо Юдол възстанови равенството.

⏱️ 90+4’ | #OMFCM 1️⃣-1️⃣

Match nul entre l'OM et le FC Metz.

🗓️ Prochain rendez-vous jeudi 15 février à 18h45 en #EuropaLeague contre le Shakhtar. pic.twitter.com/6GIFCCJE5U

— Olympique de Marseille (@OM_Officiel) February 9, 2024

Домакинските играчи трябва да съжаляват, че не стигнаха до крайния успех, тъй като това щеше да е истински подвиг за тях след като те бяха на терена с човек по-малко повече от един астрономически час игрово време заради червения картон на Самюел Жиго в 31-ата минута.

MARSEILLE WITH ONE MAN DOWN 🟥 pic.twitter.com/3PQ9wuXZuD

— Ligue 1 English (@Ligue1_ENG) February 9, 2024

Марсилци трябва да съжаляват и, че пропиляха с лека ръка страхотния прогрес, който направиха в края на годината и след като дълго време бяха в долната половина на таблицата, гравитирайки около опасната зона, те се изкачиха до местата в подножието на квотите за Шампионската лига. Сега обаче те не спечелиха в нито един от последните си пет шампионатни двубои, като дори не успяха да надвият останалия с девет души Монако през последната седмица на януари.

Също така марсилци нямат победа през новата календарна победа, като само веднъж за последните 45 години отборът от френския юг не е вкусвал успеха в рамките на първите си четири шампионатни срещи след 1-ви януари. Това се случи през 2001 г., когато бяло-сините записаха две равенства и инкасираха още толкова загуби след нова година, като южнаците бях на косъм от огромен срам да изпаднат от елита, но в края на сезона останаха с три пункта повече от първия под чертата Сен Етиен.

0 - Marseille n’a gagné aucun de ses 4 premiers matches de Ligue 1 en 2024 (3 nuls, 1 défaite). Cela ne lui était arrivé qu’une seule fois sur les 45 dernières années (en 2001 - 2 nuls, 2 revers). Grippé. #OMFCM pic.twitter.com/NpdCj5cTnz

— OptaJean (@OptaJean) February 9, 2024

Метц от своя страна също трябва да направи нещо, ако иска да продължи живота си във френския елит и през следващата кампания, тъй като играчите на Ласло Бьольони спечелиха първата си точка за 2024 г. Тази вечер.