Атлетик (Билбао) победи Атлетико (Мадрид) с 1:0 като гост в полуфинал от турнира за Купата на Краля и направи важна крачка към класиране на 39-и в историята си финал.

В 22-рата минута Рейдилдо Мандава извърши нарушение срещу Бенят Прадос в наказателното поле и Алехандро Ернандес Ернандес отсъди дузпа за баските.

Алекс Беренгер застана зад топката и даде аванс на гостите (1:0).

Четвърт час по-късно Мемфис Депай стигна до отбита топка и нанесе удар, който бе блокиран. В 40-ата минута Антоан Гризман получи прецизен пас на границата на наказателното поле, но нанесе неточен удар.

Минути след почивката Самуел Лино стреля от границата на наказателното поле, но топката премина покрай левия страничен стълб.

След час игра Унай Гомес стреля от около 15 метра към долния ляв ъгъл, но Ян Облак плонжира и изби, топката се озова в краката на Асиер Виялибре, който отправи неточен удар.

В добавеното време на срещата Йерай Алварес извърши нарушение срещу Алваро Мората в наказателното поле и бе отсъдена дузпа за Атлетико. След ВАР обаче се оказа, че има засада и реферът отмени решението си.

Реваншът между двата тима е на 29 февруари.