Лийдс спечели убедително с 4:1 след продължения при визитата си на Плимут в сблъсък между два тима от Чемпиъншип и се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на Англия – ФА Къп, където ще гостува на победителя от двубоя между Астън Вила и Челси. В редовното време на преиграването от четвъртия кръг двата тима завършиха 1:1, какъвто бе и резултатът от първата среща.

Българският национал Илия Груев започна титуляр за гостите от Лийдс и записа силни 120 минути, като блесна при заключителното попадение.

Уилфред Ньонто даде преднина на Лийдс в 66-ата минута с удар извън наказателното поле, но Плимут изравни чрез Брендън Галоуей в 78-ата минута с глава отблизо.

Така се стигна до продължения, в които гостите бяха пълни господари на терена. Първо в 97-ата минута Крисенсио Самървил направи резултата 1:2 със страхотен шут в далечния ъгъл. Четири минути по-късно Жоржиньо Рютер успокои гостите с трети гол след удар по земя от точката на дузпата.

Йоркширци добавиха и четвърто попадение в 117-ата минута, което всъщност бе автогол на Райън Харди след центриране на Илия Груев-младши от корнер.

Така Лийдс се класира на 1/8-финал в турнира, но там ще има тежък съперник. Той ще бъде определен в преиграването между Челси и Астън Вила.

Тази вечер се изиграха още две преигравания от 4-тия кръг на ФА Къп. Сатухемптън отнесе у дома Уотфорд с 3:0, а Ковънтри също се класира напред след успех с 4:1 над Шефилд Уензди.

Всички 1/8-финални сблъсъци в турнира:
На 26 февруари (понеделник)
21:45 часа Ковънтри – Мейдстоун Юнайтед

На 27 февруари (вторник)
21:30 часа Борнемут – Лестър
21:45 часа Блекбърн – Нюкасъл
22:00 часа Лутън – Манчестър Сити

На 28 февруари (сряда)
21:45 часа Челси или Астън Вила – Лийдс
21:45 часа Бристол Сити или Нотингам – Манчестър Юнайтед
21:45 часа Уулвърхемптън – Брайтън
22:00 часа Ливърпул - Саутхемптън