Лидерът в Бундеслигата Байер Леверкузен надви драматично у дома Щутгарт с 3:2 след обрат и гол в края, за да се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Германия. "Аспирините" два пъти изоставаха в резултата, но успяха да пречупят гостите и да ги изхвърлят от надпреварата с късен гол.

Щутгарт пръв взе преднина в мача в 11-ата минута, когато след центриране от корнер Валдемар Антон с глава порази вратата на Колар за 0:1.

В началото на втората част Байер възстанови равенството. Роберт Андрих отбеляза красив гол с удар извън наказателното поле за 1:1.

Гостите обаче бързо си върнаха преднината. В 58-ата минута те се възползваха от лошо изнасяне на топката, отнеха в половината на съперника, след което топката стигна до Крис Фюрих на добра позиция в пеналта и той без забавяне я оплете в мрежата за 1:2.

"Аспирините" обаче отново реагираха и в 66-ата минута Амин Адли бе изведен зад защитата и хладнокръвно реализира за 2:2.

Домакините стигнаха и до пълен обрат в самия край на мача. В 90-ата минута след един корнер топката попадна във Флориан Виртц, който центрира обратно в наказателното поле и намери Йонатан Та, който с глава вкара за 3:2.

Така Леверкзуен сломи съпротивата на Щутгарт и ще играе на полуфиналите в надпреварата, където преди седмица се класираха втородивизионните Фортуна Дюселдорф и Кайзерслаутерн. Последният полуфиналист ще определят екзекуторът на Байерн от по-рано в турнира Саарбрюкен и Борусия Мьонхенгладбах.