От ФА трябва да ратифицират сделката по придобиването на 25 от Манчестър Юнайтед от “Инеос” в следващите дни, като се очаква това да стане до края на седмица, информират различни медии. Междувременно самите представители на химическия гигант, които вече работят в структурите на клуба, много активно водят преговори и подготвят следващите ходове на “червените дяволи”. Очакванията са да бъде назначен спортен директор скоро след официалното обявяване на влизането на сър Джим Ратклиф и поемането на спортно-техническата власт в клуба от неговите представители. Преди няколко седмици вече бе обявено официално, че постът на изпълнителен директор трябва да бъде поет от Омар Берада, който пристига от градския съперник Манчестър Сити.

🚨 INEOS are lining up their next moves, as we near the Premier League’s ratification of their 25% stake in Manchester United! #MUFC [@Muppetiers] pic.twitter.com/6SjeMPRZmu

— mufcmpb (@mufcMPB) February 6, 2024

Самият Ратклиф, както и хора от структурите на компанията, вчера отново са били в Манчестър и активно демонстрират своята обвързаност с 20-кратните шампиони. Медиите акцентират многократно именно върху тази страна на въпроса, като идеята на хората от компанията е да има много по-видимо присъствие и ангажираност на лица от “Инеос” с въпросите свързани с клуба. Това трябва да е в контраст с досегашната ситуация, когато единствено мениджърите се появяваха пред медиите, а от “Олд Трафорд” комуникираха единствено с официални изявления.