Въпреки че след загубата от Уулвърхамптън се появиха слухове, че Маурисио Почетино съвсем скоро може да бъде уволнен като мениджър на лондончани, днес по-голямата част от английските медии твърдят, че най-вероятно аржентинецът ще остане на поста си поне до края на сезона. Според „Дейли Телеграф“ ръководството на Челси е решило, че няма да предприема поредна треньорска смяна в средата на сезона, но ако Почетино не класира отбора за участие в Европа, е много вероятно това да коства работата му след края на кампанията.

„Дейли Мейл“ изтъква като основна причина за това аржентинецът да запази поста си факта, че клубът в момента не може да си позволи да плати неустойките на Почетино и неговия щаб. Според изданието сумата би надхвърлила 10 милиона паунда, тъй като екипът има договор с клуба за още 18 месеца. Ако обаче Челси плати тази сума преди юни, то тогава разходът ще бъде включен в счетоводния баланс за този сезон, а на „Стамфорд Бридж“ са доста притеснени дали ще се вместят в новите финансови правила, наложени от лигата. Според тях всеки клуб може да си позволи загуби от само 105 милиона паунда в рамките на последните три сезона. Евентуалните компенсации не се изключват от общата сметка. Новото ръководство вече плати като компенсации 10 милион паунда на Томас Тухел и 13 милиона паунда на Греъм Потър. Челси освен това похарчи 1 милиард паунда за нови играчи и най-вероятно ще трябва да продаде няколко футболисти още до края на юни, за да балансира счетоводството си.

Статистика обаче не е в полза на Почетино, който след загубата от Уулвс има напълно еднакви показатели с Греъм Потър, уволнен за същите резултата. Двамата са спечелили точно по 31 точки в първите си 23 мача в Премиър лийг като мениджъри на Челси.

Утре „сините“ гостуват на Астън Вила в преиграване от третия кръг на ФА Къп. Следват визити на Кристъл Палас и Манчестър Сити и финалът за Купата на лигата срещу Ливърпул. Мачовете са достатъчно трудни, така че ако Челси не се представи на ниво в тях, ръководството може и да се окаже принудено да направи треньорската рокада по-рано, защото търпението на феновете вече се изчерпва, а Жозе Моуриньо все още е свободен.