Ювентус не похарчи много на трансферния пазар през последните два прозореца, макар да взе в редиците си трансферния гуру на Наполи Кристиано Джунтоли със задачата да промени лицето на клуба. Изпълнителният директор Франческо Калво, който известно време ръководеше трансферната политика на "бианконерите" заедно спортния директор Джовани Мана преди пристигането Джунтоли, коментира финансовото състояние и целите пред Ювентус.

"Това може да се каже, че е нулева година за нас след всички сътресения, които сполетяха клуба. Нашата цел е да стабилизираме приходите, имайки предвид, че неучастието ни в Шампионската лига ни коства близо 100 милиона евро, като към тях може да добавим още 15 от миналия сезон след ранното ни отпадане. Резултатите, които постигаме във връзка с налагането на млади таланти в отбора и оценката за марката Ювентус в социалните медии, ни карат да имаме високи очаквания за бъдещето. Ако спортните резултати са положителни, нашият път ще се ускори”, сподели Калво пред "Il Sole 24 Ore".

Калво подчерта, че инвестициите в отбора на Next Gen не са намалени, въпреки че беше основно реновиран миналото лято. Няколко ключови играчи напуснаха, за да играят в Серия "Б". Концепцията остава ключова за ръководството. Младежите се изплащат благодарение на ниските си заплати, амортизация и потенциални печеливши продажби в бъдеще.

Ювентус привлече само трима играчи за първия отбор през последните шест месеца: Тимъти Уеа, Тиаго Джало и Карлос Алкараз за общо близо 17 милиона евро. Аржентинецът дойде от Саутхамптън с първоначален наем и много висока опция за закупуване.