Шампионът Манчестър Сити обърна Брентфорд в Лондон и го срази с 3:1 в срещата им от 23-ия кръг на английската Висша лига, доближавайки се на две точки от върха, но и с мач по-малко от лидера Ливърпул. Нийл Мопе (21) даде аванс на „пчеличките“, но Фил Фодън (45+3, 53, 70) реализира хеттрик и донесе успеха на „гражданите“. Вратарят на домакините Марк Флекен направи 12 спасявания в двубоя, девет от които през първото полувреме.

Манчестър Сити стигна до първата опасна ситуация пред вратата на Бретфорд още в 10-ата минута. Хулиан Алварес стреля от границата на наказателното поле в горния ляв ъгъл на вратата, но Марк Флекен направи феноменално спасяване. Четири минути след това Флекен отрази още един опасен удар на Алварес. Секунди по-късно Кайл Уокър отправи изстрел от границата на наказателното поле, но Флекен бе затворил вратата си в началните минути.

Героят до този момент Марк Флекен блесна и с асистенция в 21-ата минута, когато направи дълго подаване за Нил Мопе, който се откъсна зад отбраната на „гражданите“, след което преодоля и Едерсон за 1:0.

Ерлинг Холанд получи страхотно подаване в наказателното поле на домакините в 24-ата минута и не се поколеба да стреля в десния ъгъл, но Марк Флекен продължи да показва завидните си рефлекси. Три минути по-късно Йошко Гвардиол се опита да изненада стража на Брентфорд с удар от далечно разстояние, но той продължи със спасяванията.

Кевин де Бройне реши да вземе нещата в свои ръце и шутира на свой ред към вратата на Брентфорд, но Марк Флекен отново отрази. В третата минута на добавеното време на първото полувреме Флекен, който направи 9 спасявания до този момент, се пропука. Кевин Де Бройне центрира топката в наказателното поле, където Итън Пинък не успя да изчисти, а Фил Фодън, който отправи удар №17 за Сити, изравни за 1:1.

След почивката в 53-ата минута Де Бройне направи още едно от марковите си центрирания, а в наказателното поле Фодън отклони топката с глава в долния десен ъгъл на вратата за 1:2.

Манчестър Сити сложи край на интригата в 70-ата минута, когато Фодън комбинира на двойно с Ерлинг Холанд, след което излезе очи в очи с Флекен, за да реализира своя хеттрик и да оформи крайното 1:3.

След този успех Манчестър Сити скъси изоставането си от Ливърпул до 2 точки, заемайки втората позиция с 49 пункта в актива си и мач по-малко. Брентфорд продължава борбата си оцеляване, след като е 15-то място с 22 точки и само на три от опасната зона.

БРЕНТФОРД - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:3
1:0 Нийл Мопе (21), 1:1 Фил Фодън (45+3), 1:2 Фил Фодън (53), 1:3 Фил Фодън (70)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !