Севиля се завърна на победния път в Ла Лига, след като спечели с 2:1 гостуването си на Райо Валекано от 23-тия кръг. Така андалусийци спряха серията си от три мача без успех, а героят на вечерта бе Юсеф Ен-Несири, който реализира и двата гола за победата на гостите в 19-ата и 45-ата минута. За домакините пък се разписа Иси Паласон в 29-ата минута.

Гостите поведоха в 19-ата минута. Аридане Ернандес не се намеси добре в опит да отнеме топката и я насочи право към Юсеф Ен-Несири, който изскочи очи в очи с вратаря и отбеляза за 0:1.

Райо успя да се върне сравнително бързо в мача. В 29-ата минута след центриране отляво Иси Паласон засече топката и успя да я вкара във вратата за 1:1.

В 45-ата минута обаче Севиля си върна преднината. Ен-Несири бе изведен в наказателното поле и с хладнокръвен изстрел в близкия ъгъл препарира вратаря за 1:2.

През второто полувреме двата тима не успяха да си отбележат повече попадения и така радостта бе за гостите, които си тръгнаха с трите точки. Така те вече имат 20 в актива си и се изкачиха до 15-ото място в класирането. Райо пък е на 13-тата позиция с 24 точки.