Рома размаза у дома Каляри с 4:0 в последния мач от 23-ия кръг на италианската Серия „А“ и записа трета поредна победа под ръководството на Даниеле Де Роси след уволнението на Жозе Моуриньо.

Лоренцо Пелегрини (2) даде ранен аванс на римските „вълци“ след ценриране от корнер на Дибала. Домакините можеха да удвоят преднината си още в 9-ата минута, когато Браян Кристанте шутира от близко разстояние, но право в левия страничен стълб на вратата. Малко по-късно Пелегрини пък асистира на Пауло Дибала (23) за 2:0.

Гостите получиха правото да изпълнят дузпа в 44-ата минута, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР, реферът Матео Марченаро промени решението си и не отсъди 11-метров наказателен удар.

Домакините продължиха да имат инициативата и след почивката вкараха нови две попадения, дело на Пауло Дибала (51-дузпа), като наказателният удар бе за игра с ръка на Андреа Петаня, и нидерландеца Дийн Хуйсен (59) след пас на аржентинеца Леандро Паредес.

С този успех Рома събра 38 точки и задмина Болоня на петата позиция, изоставайки на точка от четвъртия Аталанта. Каляри остава без победа като гост този сезон и с 18 точки се озова на застрашителното 18-о място в зоната на изпадащите.