В днешния 5-и февруари (понеделник) отборът на Манчестър Сити може да направи много важна крачка към четвъртата си поредна титла в Премиър лийг. “Гражданите” имат два мача по-малко от лидера Ливърпул, който се препъна преди 24 часа срещу другия въвлечен тим в борбата за шампионската корона - Арсенал.

Сега момчетата на Джосеп Гуардиола трябва да се изправят срещу състава на Брентфорд в мач от 23-ия кръг на английското първенство и при евентуална победа ще се приближат на два пункта до първото място при все, че ще имат и още един мач в запас.

Head to our Matchday Centre for live updates and commentary of tonight's game against Brentford! 👇

— Manchester City (@ManCity) February 5, 2024

“Пчеличките” този сезон може и да не правят толкова добър сезон, както бе преди година, но все пак остават един от неудобните съперници на Сити. Столичани постигнаха дубъл срещу шампионите през миналата кампания, но сега “гражданите” са в серия от 4 последователни успеха и несъмнено влизат в ролята на абсолютен фаворит.

Back in our house tonight. 🏡

Ready for #BREMCI 👊 pic.twitter.com/Se1ZwHGafu

— Brentford FC (@BrentfordFC) February 5, 2024

🐝 Your Bees to take on City#BREMCI | #BrentfordFC pic.twitter.com/TSkIdCTEoq

— Brentford FC (@BrentfordFC) February 5, 2024

Джосеп Гуардиола започва и тази вечер, уверен във възможността да разполага с всичките си най-важни играчи, като е включил в старотвия си състав голмайсторите от победата срещу Бърнли миналата седмица - Родригес и Алавес. Също на терена ще започне и Ерлинг Холанд, който официално се завърна в последния мач, но тогава се включи като резерва, а сега ще действа като титуляр.

Your City line-up for #BREMCI 👊

XI | Ederson, Walker (C), Dias, Ake, Gvardiol, Rodrigo, Bernardo, De Bruyne, Alvarez, Foden, Haaland

SUBS | Ortega Moreno, Stones, Kovacic, Grealish, Doku, Akanji, Nunes, Bobb, Lewis#ManCity | @etihad pic.twitter.com/UMhAcMofka

— Manchester City (@ManCity) February 5, 2024

Дали ще видим нова изненада или бандата на Гуардиола ще продължи похода си към трона на “острова”, от който вече четвърта година не могат да бъдат свалени, ще разберем от срещата на “Брентфорд Къмюнити Стейдиъм”, която започва от 22:00 българско време и развитието ѝ ще бъде следено на Sportal.bg.