ДЮШ на Хебър от понеделник преустановява футболно учебно-тренировъчен процес с децата, с които работи. Като мотив треньорите изтъкват трудното и вече продължило нетърпимо дълго време, несигурно и неясно положение, в което се намира клубът: 

Ръководството на клуба загуби всякакъв интегритет в нашите очи като работодател и в очите на хората на град Пазарджик с поведението си. В продължение на 3 месеца ние не сме получавали своите трудови възнаграждения – месеците Ноември, Декември, сега завърши и Януари. Ръководството на клуба ни постави в позиция да посрещнем най-святите Християнски празници без нито един лев. Редица колеги не са получавали заплатите си дори от Октомври месец насам. За съжаление, в 21 век, нашите осигуровки не са заплащани от месец Април, с което ние нямаме най-нормалните човешки законови права пред институциите на България. Организирани бяха дарителски кампании, в които бяха участници и доста деца от ДЮШ Хебър, но явно всички приходи са били насочени към представителния отбор на Хебър, а школата и хората в нея за пореден път останаха пренебрегнати. 

Ето и цялата позиция на треньорския състав на Хебър без редакция:

„ДО РЪКОВОДСТВОТО НА
СНЦ ФК ХЕБЪР-1918
ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ПАЗАРДЖИК
3С КЪМ БФС ПАЗАРДЖИК
МЕДИЙНА ОБЩНОСТ
ФУТБОЛНА ОБЩНОСТ
РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦАТА ОТ
ДЮШ ХЕБЪР 1918

от
ТРЕНЬОРИТЕ НА ДЮШ „ХЕБЪР 1918“ ГРАД ПАЗАРДЖИК

Ние, треньорите от ДЮШ ХЕБЪР заявяваме позицията си открито, а именно: считано от утре, 05 Февруари, се виждаме принудени да преустановим футболно
учебно-тренировъчен процес с децата, с които работим. Като мотив изтъкваме трудното и вече продължило нетърпимо дълго време, несигурно и неясно положение, в което се намира клубът.

Ръководството на клуба загуби всякакъв интегритет в нашите очи като работодател и в очите на хората на град Пазарджик с поведението си. В продължение
на 3 месеца ние не сме получавали своите трудови възнаграждения – месеците Ноември, Декември, сега завърши и Януари. Ръководството на клуба ни постави в
позиция да посрещнем най-святите Християнски празници без нито един лев. Редица колеги не са получавали заплатите си дори от Октомври месец насам. За съжаление, в 21 век, нашите осигуровки не са заплащани от месец Април, с което ние нямаме най-нормалните човешки законови права пред институциите на България.

Организирани бяха дарителски кампании, в които бяха участници и доста деца от ДЮШ Хебър, но явно всички приходи са били насочени към представителния отбор на Хебър, а школата и хората в нея за пореден път останаха пренебрегнати. Смятаме, че достатъчно време вече, проявихме търпение, отдаденост, съпричастност и най-вече любов, в тренировъчния процес, който провеждаме с поверените ни деца. Но няма да продължим да го правим за това ръководство на клуба. За нас работата е мисия и благодарим на всички родители, които проявиха и продължават да проявяват своето доверие и съпричастност към нас, нашия труд и компромиси, които правим, за да работим в едно цяло с децата на Пазарджик. Смятаме обаче, че в 21 век и икономическото състояние и инфлация в нашата държава е неприемливо да се работи в такава среда. Всички ние имаме своите семейства и осъзнаваме каква отговорност носим с работата си.

През последните дни бяхме свидетели на срещи и разговори в един конфликт между ръководство на клуба и Община Пазарджик. Ние смятаме, че нашата структура ДЮШ Хебър и треньорите в нея нямаме никаква вина за положението, в което се намира клуба. Ние сме служители в СНЦ „ФК ХЕБЪР-1918“ гр.Пазарджик със своето ръководство и ръководители, които се явяват наши работодатели. Ние не сме служители на община Пазарджик и не смятаме за редно хора от ръководството да ни заплашват с думи, че ние трябва да си търсим заплатите от други места, та било то и от новите ръководители на общината. Редно е ръководството да се погрижи за обезпечаването на нашите задължения, които в голяма степен датират още от преди да се смени местната власт. Ако те са неспособни да разрешат така създалата се ситуация в положителна посока, очакваме официално да го заявят. Не мислим, че напускането на наши колеги, заради създалата се ситуация или намерението на ръководството да се уволняват такива, намаляването на заплатите, които и без друго са в размер да се стигне от начало до край на месеца, а и увеличаването на работния обем с цел да се компенсират липсващите колеги, би било нормално и от полза за бъдещото развитие на школата. С нищо не сме заслужили подобно отношение от нашите преки ръководители. Накратко казано много от нас изразходват лични средства за обезпечаване на транспортни разходи, за подсигуряване на нормални консумативи, с които да имаме нормална среда за работа.

Приканваме ръководството на СНЦ „ФК ХЕБЪР-1918“ в най – спешна порядка да вземе решение, за светло, надяваме се, бъдеще за ФК ХЕБЪР и неговата ДЮШ.
Нашата позиция ще остане в сила, докато не се промени отношението, уважението, обезпечаването и покриването на задълженията към нашия труд и цялата структура на ДЮШ ХЕБЪР от страна на ръководството на клуба!

Благодарим за разбирането, подкрепата и съпричастността от страна на всички родители и техните деца – нашата гордост!

ФК ХЕБЪР Пазарджик е с история от над 106 години. Повечето от нас са започнали професионалния си път като играчи още от деца в клуба. В него развиваме и
своите професионални треньорски кариери. Всеки един от нас е оставил своя отпечатък като играч или треньор и емблемата на Хебър, както и феновете му, винаги ще имат място в нашите сърца! Надяваме се на едни по – добри дни и място на клуба, там, където всички искаме да го виждаме, в най – високото футболно ниво в България!

С уважение:
ТРЕНЬОРСКИ СЪСТАВ НА ДЮШ ХЕБЪР“