Арсенал спечели с 2:1 при гостуването си на Нотингам Форест от 22-рия кръг на Висшата лига.

Първото полувреме премина изцяло под диктовката на Арсенал, но почти без чисти голови ситуации. В 44-ата минута на срещата Букайо Сака получи топката на добра позиция в наказателното поле, но бившият вратар на „топчиите“ го отказа с навременна намеса, довела до корнер.

В 53-ата минута Букайо Сака се оказа непокрит в наказателното поле и нанесе опасен удар, който със сетни сили бе спасен от Мат Търнър. Четири минути по-късно Габриел Жезус получи топката и нанесе рязък удар, който за негово нещастие разтресе левия страничен стълб.

В 65-ата минута Арсенал все пак излезе напред в резултата. Олександър Зинченко проби добре отляво в наказателното поле и намери непокрития Габриел Жезус, който стреля от непосредствена близост по земя и прати топката в мрежата – 0:1.

Само седем минути по-късно „артилеристите“ отбелязаха и второ попадение, с което си решиха всичко. Арсенал организира бърза контраатака след грешка на Гонсало Монтиел, Габриел Жезус намери Букайо Сака, а той с диагонален удар в десния долен ъгъл покачи на 2:0.

В 89-ата минута Нотингам Форест успя да върне едно попадение. Гонсало Монтиел получи дълго подаване и свали топката за Тайво Авоний, който се възползва от неразбирателство между защитниците на Арсенал и прати топката в мрежата за 1:2. Въпреки натиска на Форест в края, повече голове не паднаха и това се оказа крайният резултат.

След успеха "артилеристите“ се качиха на второто място във временното класиране с 46 точки, на две зад лидера Ливърпул и три пред Манчестър Сити, който е с два мача по-малко. Норингам е 16-и с 20 точки.