Южна Корея победи Саудитска Арабия с 4:2 след дузпи и се класира на четвъртфиналите за Купата на Азия в Катар. В редовното време и продълженията двубоят завърши1:1. На четвъртфиналите корейците ще имат за съперник Австралия.

Първото полувреме на „Едюкешшън Сити Стейдиъм“ в Ал Раян завърши при нулево равенство, а втората част започна по мечтан начин за Саудитска Арабия, като секунди след началото му падна първото попадение в срещата. Салем Ал-Даусари изведе Абдулах Радиф, който стреля по земя в долния ляв ъгъл за 1:0 в полза на водения от Роберто Манчини тим.

Играчите на Юрген Клинсман заградиха наказателното поле на арабите в заключителните минути и в деветата от добавеното време топката бе центрирана към Йонг-ву Сеол, а той свали за Гур-сунг Чо, който от близка дистанция с глава изравни за 1:1. Така мачът влезе в продължения.

В двете продължения по 15 минути попадения не паднаха и се стигна до дузпи. При тях корейците бяха безпогрешни – 4 от 4, докато саудитите отбелязаха първите си две, но пропуснаха следващите си две изпълнения.