Южна Корея спечели изключително драматично след изпълнение на дузпи срещу Саудитска Арабия и се класира за четвъртфиналите на Купата на Азия. Двата тима завършиха наравно 1:1 в редовното време отново след сериозна драма, тъй като Абдула Хади Радиф (46’) откри резултата в началото на второто полувреме, но Гу-Сюнг Чо (90’) изравни в деветата минута на продължението.

Момчетата на Юрген Клинсман започнаха по-добре двубоя и играеха по-добре в първия половин час от срещата. Постепенно “зелените соколи” успяха да поизравнят случващото се на терена, както и владението на топката в края на полувремето. Те стигнаха и до най-добрата възможност през първата част, когато след корнер на два пъти нацелиха гредите. На почивката Роберто Манчини направи една промяна в своя тим и тя даде резултат моментално, тъй като именно появилият се на терена Хади Радиф бе изведен отлично и с десния крак откри резултата.

Корейците моментално се впуснаха в още по-сериозни атаки и пропуснаха редица изгодни положения за отбелязване на гол. Това сякаш трябваше да се случи по най-драматичния начин, тъй като Гу-Сюнг Чо реализира с глава чак в деветата минута на десетминутното добавено време на срещата. В продълженията отново представителите на Корейския полуостров играеха по-добре, но за пореден път демонстрираха много слабости пред гола. Така се стигна до изпълнение на дузпи. В тях южнокорейците отново бяха безапелационни и отбелязаха всички четири удара от бялата точка, докато саудитците пропуснаха две от четирите си изпълнения, което ги изхвърли от турнира. Южна Корея ще се изправи срещу Австралия в един от най-интересните четвъртфинали в Купата на Азия, който ще противопостави два от фаворитите.