Паузата в първенството подейства презареждащо на Арсенал, който се завърна с победа с 5:0 срещу Кристъл Палас. Преди това тимът бе записал три поредни загуби във всички турнири. "Артилеристите" леко загубиха позиции в битката за титлата и изостават на пет точки от лидера Ливърпул, а в неделя им предстои домакинство на мърсисайдци.

Арсенал гостува на Нотингам, който се прероди след пристигането на Нуно Еспирито Санто. Форест вкара два или повече гола в шест поредни мача преди нулевото равенство с Бристол Сити за ФА Къп. Голям проблем на тима е, че седем играчи са на Купата на африканските нации.

🟡 𝗧𝗘𝗔𝗠𝙉𝙀𝙒𝙎 🔵

🧱 Saliba at the back
⚖️ Smith Rowe in the middle
⚡️ Martinelli on the wing

Let's end January on a high, Gooners ✊ pic.twitter.com/eEhAxWAbnU

— Arsenal (@Arsenal) January 30, 2024

Микел Артета е направил две промени от мача с Кристъл Палас. Габриел Мартинели и Емил Смит Роу са титуляри за сметка на Леандро Тросар и Кай Хавертц. Деклан Райс и Габриел Магаляеш, които бяха под въпрос за срещата, са възстановени и са в стартовия състав.

Nuno 🫡 pic.twitter.com/ZbKEIZYbCP

— Nottingham Forest (@NFFC) January 30, 2024

Еспирито Санто е направил три промени от срещата с Бристол Сити. Хари Тофоло, Нико Уилямс и Моргън Гибс-Уайт заменят сред титулярите Нуно Тавареш, Райън Иейтс и Калъм Хъдсън-Одой. Тайво Авоуний, Фелипе и Антъни Еланга, които доскоро бяха контузени, са в групата, но започват мача на резервната скамейка.

НОТИНГАМ - АРСЕНАЛ

НОТИНГАМ: Търнър, Монтиел, Омобамиделе, Мурийо, Тофоло, Мангала, Данило, Уилямс, Гибс-Уайт, Домингес, Ууд
АРСЕНАЛ: Рая, Уайт, Салиба, Магаляеш, Зинченко, Райс, Смит Роу, Йодегор, Сака, Мартинели, Жезус