Лошите дни за Барселона продължават, след като стана ясно, че Жоао Феликс е получил контузия на днешната тренировка и ще бъде аут от терените близо месец, което го оставя под сериозна въпросителна за гостуването на Наполи в Шампионската лига на 21 февруари.

По време на тренировката във вторник сутринта играчът от първия отбор Жоао Феликс разтегна връзка на десния си глезен. Той не е на разположение за отбора и възстановяването му ще продиктува неговото завръщане”, гласи официалното съобщение на Барселона за състоянието на португалеца.

𝗖𝗢𝗠𝗨𝗡𝗜𝗖𝗔𝗗𝗢 𝗠𝗘́𝗗𝗜𝗖𝗢

En el entrenamiento de esta mañana el jugador del primer equipo 𝗝𝗼𝗮̃𝗼 𝗙𝗲́𝗹𝗶𝘅 se ha hecho un esguince en el ligamento lateral externo del tobillo derecho. Es baja y su evolución marcará su disponibilidad. pic.twitter.com/JAEXLZmCPP

— FC Barcelona (@FCBarcelona_es) January 30, 2024

Все още не е ясно колко точно време играчът ще бъде извън терените, но е сигурно, че той ще пропусне утрешното домакинство на Осасуна, както и гостуването на Алавес през уикенда. Основната цел е той да бъде вдигнат за 1/8-финала с Наполи.

Това е и поредният проблем с контузен в Барселона, като тежки трамви претърпяха Гави и Алехандро Балде, а все още се възстановяват Марк-Андре тер Стеген, Иниго Мартинес, Рафиня, Сержи Роберто и Маркос Алонсо.