Мениджърът на Челси Маурисио Почетино ще може да разчита на Мало Густу и Кристофър Нкунку в утрешния тежък сблъсък срещу Ливърпул, а Николас Джаксън също би могъл да попадне в групата, ако успее да се завърне навреме. Аржентинецът призна също така, че липсата на изявен нападател, който може да отбележи двайсет или повече гола е попречила на отбора да е по-напред в класирането.

“Мало Густо и Кристофър Нкунку могат да бъдат в отбора. Винаги изчакваме до последния момент, за да видим как са нещата, но като цяло това са добри новини. Може би Николас Джаксън също, ако се завърне навреме. Липсва ни нападател, който може да вкара 20 гола. Ако имаме такъв играч, можехме да спечелим повече мачове, но смятам, че като представяне сме близо до водещите отбори. Може би ни липсва и играч, който да прави тази разлика, който да донесе победата по различни пътища,” заяви Почетино, който също така отговори, че нещата са спокойни по повод поведението на отбора на трансферния пазар.

Треньорът на Челси също така призна, че ще му липсва Юрген Клоп през следващата година. Германецът обяви преди няколко дни, че ще напусне “Анфийлд” след края на сезона, тъй като няма енергия да се справя с натоварванията на ежедневната работа в клуба.

“Юрген ще ми липсва, обичам да го гледам край тъчлинията. Надявам се, че няма да отсъства само няколко месеца, може би година и след това ще се върне. Ще е купон на всеки мач, тъй като феновете на Ливърпул ще се опитат да му дадат това, което заслужава. Това ще направи мача по-труден. Те имат наистина добър отбор и силни индивидуалности, но не знам как ще им се отрази тази новина. Все пак не мисля, че ще промени мача,” завърши още наставникът.