Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призова английските журналисти да бъдат по-обрани по отношение на спекулациите какво ще се случи с клуба, след като германецът напусне след края на сезона. Вчера капитанът Вирджил ван Дайк призна, че не е наясно със своето бъдеще на „Анфийлд“ след решението на германеца. Появиха се слухове, че този развой може да форсира и евентуален трансфер на Мохамед Салах. Клоп обаче увери, че всичко е напълно нормално и клубът е стабилен.

„Всичко е напълно нормално. Преди една седмица никой не знаеше за моята ситуация. Все още тези играчи имат по 18 месеца от договорите си, така че още никой не ги е питал дали иска да преподпишат. Никой не трябва да се тревожи. Пишете каквото искате, но клубът е стабилен. 100% съм сигурен, че всичко ще бъде наред. Бих ви препоръчал да останете спокойни. Често притесненията на феновете не са толкова големи, колкото си мислите. Подценявате интелигентността на нашите привърженици“.

Утре Ливърпул приема на „Анфийлд“ Челси. Ето какво заяви Клоп по отношение на лондончани, които се намират в добра форма в последно време:

„Челси е много добър отбор. Никой не трябва да се съмнява в това. Мисля, че освен това са във форма. Спечелиха повечето си мачове в последно време. Играхме с тях в първия кръг. Ние не бяхме страхотни, но те бяха доста добри. Точката тогава беше добър резултат, но сега е различно. Трябва да се справим по-добре. Имаха много контузени, но сега основната група е на разположение“.

Добрите новини за мърсисайдци са, че Алексис Мак Алистър, който пропусна мача с Норич, ще бъде на разположение за утрешния двубой, а Тиаго Алкантара, който не е играл още през този сезон, вече тренира с отбора. Мохамед Салах обаче все още не е възстановен и няма да бъде на разположение за мачовете с Челси и Арсенал.

„Мака тренираше вчера и трябва да бъде на разположение. Тиаго също тренира, което е невероятен момент след всички тези месеци. Нужно му е обаче време. Няма никакъв натиск върху Салах да се възстанови по-бързо. Няма да бързаме. Мо не е готов нито за този мач, нито за следващия. Не е на разположение в момента“.