Нигерия победи домакина Кот д`Ивоар с 1:0 в най-интересния мач до момента в турнира за Купата на африканските нации. Двубоят се игра пред повече от 60 хиляди зрители на стадион "Аласан Уатара" в Абиджан. 

Единственото попадение за успеха на "супер орлите" вкара капитанът им Уилям Трост-Еконг от дузпа в 55-ата минута. Нарушението беше отсъдено за фаул срещу звездата на нигерийците Виктор Осимен в наказателното поле, като ситуацията бе прегледана със системата за видео повторение, която асистира на съдиите.

Осимен имаше шанс да открие резултата за Нигерия още в осмата минута, но стреля над напречната греда. Веднага след това Кристиан Куаме направи голям пропуск за домакините от много удобна позиция. След половин час игра удар на Секо Фофана от Кот д'Ивоар също бе спрян от вратаря на нигерийците Стенли Нуабили.

В 73-ата минута нов шут на Фофана мина много близо до гредата на вратата на гостите. Нигерия успя да задържи аванса си и в добавеното време на мача, което бе цели 9 минути.

В другия мач от група "А" Екваториална Гвинея се наложи над Гвинея-Бисау с 4:2. Хеттрик за успеха отбеляза Емилио Нсуе. Екваториална Гвинея се изкачи на първо място в класирането с 4 точки преди последния мач в групата срещу Кот д`Ивоар - с 3 т.. Двубоят ще се окаже решаващ за домакините за евентуално продължаване напред. Нигерийците, които са с 4 точки, ще се изправят срещу Гвинея-Бисау в другата среща на 22 януари.