Съставите на Ливан и Китай записаха нулево равенство в първата среща от втория кръг на груповата фаза в Купата на Азия. Този мач беше от група “А”, в която са още домакинът Катар и Таджикистан.

За китайците това е второ поредно 0:0, след като преди четири дни те не успяха да пробият защитата и на отбора от бившата съветска република. За ливанците пък това е дебютна точка, тъй като на старта те бяга прегазени от катарците с 3:0.

Двубоят в Доха беше белязан от доста брак, като липсата на класа и при двата отбора особено си пролича в атака. Игралият за Еспаньол в Европа Ву Лей направи пропуска на двубоя, след като 65-ата минута не успя да насочи топката в опразнената врата след неубедителна намеса на стража Мостафа Матар.

Селекционер на Китай е сръбският специалист Александър Янкович, който преди около 20 години беше помощник-треньор в Левски. Начело на Ливан пък е черногорецът Миодраг Радулович.

За фазата на елиминациите продължават първите два отбора във всяка група, както и четирите най-добри трети тима. При равенство в точките първо се гледат резултатите от директните срещи.