Само седмица след драматичния си успех над Атлетико Мадрид с 5:3 в полуфиналите за Суперкупата на Испания Реал Мадрид отново се изправя срещу съгражданите си в директна елиминация. Този път столичните отбори ще спорят в мач от 1/8-финалите на Купата на краля в Испания, който ще е в четвъртък вечер на “Сивитас Метрополитано”.

По-рано през сезона пък футболистите на Диего Симеоне вече сразиха “белите” в своя дом - 3:1 за първенство, което продължава да бъде единствената загуба на “лос меренгес” от лятото насам. В тази връзка наставникът на Реал Карло Анчелоти очаква нов сериозен сблъсък.

“Убеден съм, че този мач сега ще бъде по-труден дори от този за суперкупата. Става дума за друг трофей, а съперници ще са два отбора, които имат шансове за купата. Ще е още по-трудно, защото мачът ще е на стадиона на Атлетико и става дума за директна елиминация”, предупреди италианският наставник на гранда от “Бернабеу”.

Точно Реал е актуалният носител на трофея, а по пътя към успеха през миналия сезон “лос меренгес” се справиха с Атлети на четвъртфиналите.

След като Реал Мадрид завоюва суперката на Испания, изниква въпросът дали от Атлетико ще направят шпалир на победителите. По принцип “рохибланкос” не са фенове на тази практика.

“Ако решат да ни уважат, това ще бъде хубаво. Ако пък не - няма проблем. Всеки подхожда в такива случаи по свой си начин. Ако ние сме в обратната ситуация, бихме преценили кое е най-доброто за нас”, обясни Анчелоти.

📋✅ Our squad for the match 🆚 @atletienglish!#CopaDelRey pic.twitter.com/ur3bvBBirp

— Real Madrid C.F. 🇬🇧🇺🇸 (@realmadriden) January 17, 2024

Специалистът подкрепи и колегата си начело на Барселона Чави, който търпи все повече критики за играта и резултатите на отбора, а дори се дискутира и смяната му с друг наставник. Това се засили след категоричната победа на Реал (4:1) над каталунците в Рияд в неделя.

“Лично аз не съм слагал никого на бесилото - уточни Анчелоти. - Уважавам колегите си, защото нашата работа е много сложно нещо. Надявам се Чави да се справи, защото има всичко необходимо за това”, отбеляза Карлето.

Реал Мадрид има 12 победи в последните 13 мача. “Намираме се в много силна серия, но знаем, че един ден тя ще спре, защото няма как винаги да печелим. Когато тази серия приключи, ще трябва да сме готови да преодолеем трудния момент”, отбеляза треньорът.

Анчелоти увери, че Родриго ще бъде на линия за дербито с Атлетико, след като по-рано днес не тренира пълноценно.