Лионел Меси продължава да бъде магнит за милиони фенове по света и от половин година насам на изявите му на живо се радват основно запалянковците в САЩ. Легендата е част от Интер Маями, откъдето обаче предупредиха, че няма как той винаги да бъде на терена.

Наставникът Тата Мартино обяви, че няма вариант, при който Лео да вземе участие във всички двубои. Аржентинецът вече е на 36 години, а не се е отказал и от националния си отбор, което прави календара му натоварен.

В същото време обаче Интер вдигна двойно цените на билетите за своите домакинства, заради което привържениците имат очакването винаги да наблюдават Меси.

“Бих искал всички наши водещи футболисти да могат да играят винаги, но пък сме длъжни да се грижим за здравето им - заяви треньорът, цитиран от “Маями Хералд”. - Не искам да сме обременени да мислим за броя продадени билети. През миналия сезон беше трудно, защото хората, преди да си купят билети, искаха да знаят дали Лео ще вземе участие в срещата. Бих желал да уверя запалянковците ни, че във всеки двубой ще разполагаме с боеспособен състав, дори понякога в него да няма някои от най-известните имена. Наша отговорност е да направим така, че феновете да са доволни.”

В състава се събраха Меси, Серхио Бускетс, Жорди Алба и Луис Суарес. 

В момента Интер се подготвя за новия сезон в Мейджър лигата, който започва след около месец. Клубът на Дейвид Бекъм ще изиграе седем контроли само в подготвителния си период. Ако пък тимът се задържи до края във всички надпревари, ще запише поне 60 двубоя.

През миналия сезон в първенството Интер Маями завърши предпоследен в своята конференция и не достигна до плейофите.