Звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе е на корицата на новия брой на френското издание на списание GQ. В интервю за изданието той не коментира бъдещето си, но говори за развитието на футбола, за влиянието на Саудитска Арабия и за шансовете му да играе на Олимпиадата в Париж.

“Много големи играчи, които са оставили следа във футбола, напуснаха Европа това лято. Навлизаме в нова ера на футбола. Това е нормален цикъл в този спорт. В един момент ще дойде и моят ред да напусна. Тези промени не ме притесняват. Аз мисля за моята кариера и моя път”, сподели Мбапе.

. @KMbappe est à la Une du numéro de février de GQ.

Capitaine de l’équipe de France à l’horizon de l’Euro 2024, l’attaquant français est aussi à un tournant de sa carrière. C’est quoi la prochaine étape ?

Notre entretien exclusif à lire ici ➡️ https://t.co/gLUkOGf3u6 pic.twitter.com/si7Yr8SAM9

— GQ France (@GQ_France) January 17, 2024

Той потвърди желанието си да играе за Франция на Олимпийските игри в Париж: “Достигнал съм един етап от живота и кариерата си, в който вече не искам да насилвам нещата. Ако ми позволят да играя на Олимпиадата, ще е голямо удоволствие. Ако не е възможно, ще разбера. За всеки спортист Олимпиадата е нещо специално. Исках да участвам и в Токио, защото искам да спечеля всичко и да запиша името си в историята на френския отбор”.