Вратарят на Манчестър Юнайтед Андре Онана пристигна в Кот Д’Ивоар за участието си на Купата на африканските нации. Той пропусна първия мач на Камерун, тъй като остана на “Олд Трафорд”, за да играе в мача срещу Тотнъм. За това си решение той получи критики в родината си.

“Имам много какво да кажа, но няма да го направя, защото имаме турнир. Да продължават да ме критикуват, свикнал съм”, заяви Онана при пристигането си в Африка.

🗣️ André Onana has a few words for his critics pic.twitter.com/jx1gkANQz7

— Thierry Nyann 🇬🇭 (@nyannthierry) January 16, 2024

“Правя това, което е добре за страната ми. Да избирам между Камерун и Манчестър Юнайтед е все едно да избирам между баща ми и майка му, но родината ми е на първо място, затова съм тук. Заедно сме, тук сме, за да печелим”, допълни той.

Вратарят бе оставен извън групата за двубоя срещу Гвинея (1:1), въпреки че направи всичко възможно да стигне за мача. Той остана бесен от решението да не бъде дори на резервната скамейка и бе чуван да вика: “Ако нямаше да играя или да съм отбора, защо дойдох с частен самолет”.

Ex-Liverpool star seen calming down Andre Onana after AFCON nightmarehttps://t.co/M7Eq2xOLGu

— talkSPORT (@talkSPORT) January 17, 2024

Онана имаше много тежко пътуване и идеята му беше да помогне на тима на старта. Вечерта след мача на Ман Юнайтед с Тотнъм той взе полет от летище “Джон Ленън” в Ливърпул за Кот Д’Ивоар. Идеята бе да кацне в Ямусукро, където Камерун играеше, но поради лоши атмосферни условия самолетът не можеше да кацне там и бе пренасочен към Абиджан.

Вратарят премина последните около 240 километра с кола и пристигна няколко часа преди началото на срещата. Той знаеше, че няма да е титуляр, но бе изненадан от решението да не бъде включен в групата и да не бъде на резервната скамейка. Онана по принцип е в обтегнати отношения със селекционера Ригоберт Сонг и президента на федерацията Самуел Ето’о.